ПРОГЛАШЕНИ НАЈБОЉИ СПОРТИСТИ 2018. ГОДИНЕ

Заменик градоначелнице Сомбора Антонио Ратковић и начелник Школске управе Западнобачког и Севернобачког округа Борислав Станичков присуствовали су проглашењу најбољих спортиста и спортских радника за 2018. годину у Сомбору.  Свечаност је уприличена 28. јануара у згради Народног позоришта, а у организацији Спортског Савеза града Сомбора.

Присутне спортисте, спортске раднике и поштоваоце њиховог рада поздравила је градска већница за спорт и омладину Антонија Нађ Косановић, честитајући свима на постигнутим резултатима.

„Ако нисте задовољни резултатима, немојте одустајати, зато што се труд и рад увек исплате. То је тако у спорту и зато је спорт интересантан. А да је тај пут лак, сви бисмо били шампиони“, рекла је Антонија Нађ Косановић и додала да ће се Локална самоуправа и у наредном периоду  трудити да обезбеди адекватне услове како би се побољшали услови тренинга, да би сомборски спортисти постигли још боље резултате. „Све то ипак не бисмо могли да остваримо да немамо тако добру сарадњу са Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину и са другим, вишим нивоима власти и зато им се у име свих вас захваљујем“ истакла је Антонија Нађ Косановић, градска већница за спорт и омладину.

Добитници награде за животно дело су одлуком Комисије за избор спортисте године, Драшко Давидов и Бора Павловић, тренери непливача. Захваљујући њима, који су били покретачи пројекта обуке непливача, хиљаде малишана изашло је из школе пливања са дипломом обученог пливача, а неки од њих су постали и врхунски спортисти.

Награда за врхунски спортски резултат постигнут ван Сомбора и допринос популаризацији спорта припала је Катарини Крпеж Шлезак, рукометашици, капитену репрезентације Србије, чланици Ерд Хандбала из Мађарске и Николи Јокићу, кошаркашу, члану Денвер Нагетса.

Најбољи тренер је Градимир Дедић, Рвачки клуб „Соко“, а за неолимпијски спорт Петар Косановић, Карате клуб „Сомборац“. Титулу најбољег сениора је понео Данило Мандић, Куглашки клуб „Вихор“ Сомбор, најбољом сениорком је проглашена Јелена Лековић, Карате клуб „Сомборац“.

За најбоље екипе године у категорији олимпијског спорта проглашена је екипа Рвачког клуба „Соко“ Сомбор, а у категорији неолимпијског спорта Карате клуб „Сомборац“. Награде им је уручио заменик градоначелнице Антонио Ратковић који  је честитао добитницима и поручио свим спортистима да никада не одустају, већ да вредно раде, а резултати ће сами доћи.

Програм су поред спортиста, спортских радника и ученика Музичке школе „Петар Коњовић“ увеличали гости, пре свега помоћница покрајинског секретара за спорт и омладину Аранка Биндер.

Извор: Град Сомбор