ПРОГЛАШЕНИ НАЈБОЉИ СПОРТИСТИ И КЛУБОВИ ЗА 2021. ГОДИНУ

Спортски савез општине Србобран прогласио је најуспешније појединце и спортске колективе за 2021. годину.

За најуспешнијег младог спортисту проглашен је Никола Јовановић, члан Џудо клуба „Турија“, док је најуспешнија млада спортискиња Божана Јовановић, чланица истог клуба.

Спортски савез општине Србобран донео је одлуку да награду за свеукупни допринос развоју фудбала у општини Србобран постхумно додели Небојши Бојовићу. Награду за најуспешнију школу спорта понео је Женски кошаркашки клуб Србобран. За најуспешнијег тренера у 2021. години проглашен је Јовица Андрић, тренера Омладинског кошаркашког клуба Србобран.

Спортски савез општине Србобран ове године донео је одлуку да додели два признања за свеукупни учинак у области спорта, и то оба постхумно – Тихомиру Дунђерском и Стевана Срђанову. Награде за посебан допринос и изузетан значај у развоју и афирмацији општине Србобран из области спорта, добили су Фудбалски клуб Младост из Турије и Фудбалски клуб Србобран

Спортски савез општине Србобран за најуспешнијег спортисту у 2021. години прогласио је младог кик боксера Ђорђа Вујаковића. За најуспешнији спортски колектив у 2021. години проглашен је Омладински кошаркашки клуб Србобран.

Уручење признања уприличено је у сали Малог позоришта, у присуству бројних спортиста, спортских радника, тренера и чланова породица лауреата, као и представника општине Србобран, која ствара и одржава најважније услове за функционисање спорта.

„Ми се као локална самоуправа поносимо оним што имамо у области спорта, поносимо се бројем спортиста који је готово 1.000, поносимо се са 25 спортских колектива од којих 20 функционише у оквиру Спортског савеза. Знам да околне локалне самоуправе увек истичу као одличан пример који треба следити то како ми бринемо о спорту. Одличан пример је и како се наши грађани, пре свега родитељи, односе према спорту и како своју децу усмеравају ка њему. Да би све то функционисало на најбољи начин потребна су и велика издвајања из општинског буџета, која досежу 40 милиона динара на годишњем нивоу, а када се узме у обзир број становника општине Србобран, овај износ се показује као веома значајан. Трудићемо се да тај износ и увећамо како би услови за спортски развој деце били најбољи, да добијемо спортску инфраструктуру коју сви заслужују. Улагање у спорт је улагање у нашу будућност. Желим вам у Новој, 2022. години још врхунских спортских резултата и да заједно додатно омасовимо све спортске клубове. Овогодишњим лауреатима све честитке за постигнуто, надам се да ћете са поносом носити признања које сте вечерас добили“, рекао је обраћајући се присутнима Радивој Дебељачки.

У име награђених, Спортском савезу, општини Србобран, свим навијачима и грађанима, захвалио се млади кик боксер, најбољи спортиста у 2022. години, Ђорђе Вујаковић. 

„Прилика коју смо добили да будемо издвојени од стране Спортског савеза и општине Србобран, много значи и мени и мојим колегама спортистима. Ово је доказ да локална самоуправа брине о спорту, прати наше резултате, а верујем да ће награде и признања допринети да наше каријере иду у правом смеру, путем развоја. Сада сам фокусиран на професионални спорт, остварио сам две победе у професионалним мечевима, а циљ ми је да у 2022. одрадим барем три меча и забележи исто толико победа“, рекао је Вујаковић и захвалио локалној самоуправи и Спортском савезу општине Србобран на континуираној подршци и улагањима у област спорта.

Награде најбољима уручили су Радивој Дебељачки, председник општине Србобран, Јасмина Шегуљев, председница Спортског савеза општине Србобран, и Слободан Субић, директор Центра за спорт и туризам.

Извор: Општина Србобран