ПРОГЛАШЕНИ НАЈБОЉИ СПОРТИСТИ У 2018.

У организацији Спортског савеза Општине Ковин, у суботу, 15. децембра у позоришној сали Центра за културу одржана је по 42. пут свечана додела признања најуспешнијима у спорту са територије општине, за 2018. годину.

На почетку 42. проглашења, присутне је поздравио Саша Ђорђевић, председник Спортског савеза општине Ковин. Он је честитао свима на спортским успесима и изразио захвалност локалној самоуправи, посебно председници општине Сањи Петровић, на подршци коју Савез добија за све активности. 

Спортисте је у име локалне самоуправе поздравио Зоран Брадањи, председник Скупштине општине Ковин. Он је честитао свим добитницима признања и пожелео им још много победа и успеха у спортском раду. У прилог чињеници колика је брига за спорт актуелне власти у општини, подсетио је да је у октобру отворена новоизграђена Хала за мале спортове какву има ретко који град у Србији и ексклузивно најавио више новца у буџету за 2019. за пројекте у спорту.

У име Спортског савеза Србије, присутне је поздравио Милош Марковић, саветник за маркетинг и менаџмент, који је уручио признања перспективним спортистимa. Награде у овој категорији су добили: Марко Млинар, Кошаркашки клуб „Раднички“; Бојана Болић, КБВ „Мали змај“ Ковин; Тамара Давид, ЖКК „Ковин“; Константин Канђолас, ШК „Баваниште“; Филип Мартон, СТК „Дожа“ Скореновац; Марко Секулић, ФК „Раднички“ Ковин; Страхиња Ђорђевић, Карате клуб „Раднички“ Ковин и Марко Панчић, ОК „Баваниште.

Награде у категорији „Перспективна екипа“ уручио је Саша Ђорђевић, а лауреати су: Дуо-систем КБВ „Мали змај“ Ковин, Мушки кадетско-јуниорски ката тим КК „Раднички“ Ковин и Пионири ФК „Раднички“ Ковин.

У наставку програма уследила је додела признања најуспешнијима у сениорској конкуренцији и тренерима, која је уручио председник СО Ковин, Зоран Брадањи.

Спортиста године је Стефан Шемлал, каратиста „Радничког“ из Ковина. Женска екипа године је СТК „Дожа“ Скореновац, док је најбоља мушка екипа ФК „Партизан“ из Гаја. Тренер године је Предраг Ђондовић, Карате клуб „Раднички“, а најбољи тренер млађих категорија је Марко Шарановић, ФК „Раднички“ Ковин.

За спортског радника године проглашен је Срђан Папић, Кошаркашки клуб „Раднички“; специјално признање у категорији „заборављени спортови“ уручено је Драгану Ђорђевићу за остварен резултат на државном првенству у обарању руку; награда за промоцију спорта припала је Новици Стојановићу, професору физичког васпитања, успешном учеснику маратонских и полумаратонских трка. Ова признања добитницима је уручио Горан Ракочевић, члан УО Спортског савеза општине Ковин. 

Посебно признање за остварен резултат на светском првенству припало је Александру Саши Владисављеву из Баваништа, помоћном тренеру женске одбојкашке репрезентације Србије, са којом је ове године освојио злато на планетарном шампионату у Јапану.

За животно дело, признање је отишло у руке још једном Баваништанцу – Властимиру Живкову, за све што је учинио за карате и уопште за развој спорта и спортског духа у овој средини.

На 42. проглашењу уручена су и признања за остварене резултате у школском спорту, уз напомену да школске екипе и ученици деценијама уназад постижу изузетне резултате у спорту. Петоро такмичара из општинских школа остварило је пласман  на првенство Србије и то у каратеу, бацању кугле, стоном тенису, пливању, а освојене су три медаље. Одличја су освојена и на школској олимпијади Војводине, популарном СОШОВ-у, одржаном ове године у Новом Саду. Награде у овој категорији уручене су ученицима, а признање су добиле и школе из којих долазе и то: Селена Ђорђевић, Гимназија и економска школа „Бранко Радичевић“; Марко Пуљаревић, ССШ „Васа Пелагић“ Ковин; Жарко Јовић, Нина Милиовојев, ОШ „Шура Јакшић“ Ковин; Анита Добо, ОШ „Жарко Зрењанини“ Скореновац.  Награду за колективно најбољи резултат на општинским школским такмичењима добила је ОШ „Јован Јовановић Змај“ Ковин. 

Програм је завршен доделом признања најмлађим спортистима, спортским надама, која су уручили Горан Јеремић и Владимир Цветковић, тренери и чланови управе Спортског савеза.

Свечаност доделе награда увеличао је својим наступима фолклорни ансамбл КУД ,,Младост“ из Ковина.

Извор: Општина Ковин