PROGRAM 19. SUMMER3P FESTIVALA

Pod sloganom “Made IN Serbia” u petak, 23. jula, na atraktivnoj lokaciji Muškog štranda kraj Palićkog jezera, počinje 19. Summer3p festival, navodi subotica.info.

Tokom tri dana, do 25, jula, publika će uživati svake večeri u uzbudljivom muzičkom programu i zanimljivim kulturnim sadržajima tokom dana.

Muzički program u petak, 23. jula, od 22h otvoriće Neomodern, nakon njega nastupiće DJ Ascaloon i kao šlag na torti diva domaće plesne scene Lea Dobričić.

DJ Denni kreće sa zagrevanjem u subootu od 22h, nakon njega uslediće atraktivni live act DJ Chrono i Bobby Shepherd na violini, a celo veče učiniće nezaboravnim naš najpozantiji DJ Marko Nastić.

Nedelja, 25. jul, Porodični je dan na festivalu, pa u skladu s tim na programu su dva DJ seta: Andy Dee od 18 i Poison Charlie od 20.30 časova.

Publiku očekuje tokom svakog festivalskog dana raznovrstan radioničarski program, izložbe i performansi.
Ranijih godina veoma popularna Slikarska radionica tokom sva tri dana festivala je otvorena za sve zainteresovane bez prethodne prijave. Izložba radova će se održati na dan zatvaranja festivala. Radionicu vodi akademski slikar Emil Kadirić iz Subotice.

Pod imenom TNG, street art umetnik Otto Zakar je višegodišnji rezident umetnik koji na festivalu donosi kombinaciju različitih tipova ulične umetnosti-grafita – “stencil art“, upotrebom šablona za crtanje. Ponesite svoje majice i pridružite se Stencil Art radionici!

Anastazija Mezei, u subotu i nedelju, učiće vas kako da napravite svoju Mandal, a Nebojša Jurčić vodiće vas kroz proces stvaranja stripova u okviru Strip art radionice. Slam poetry radionicu Književnog kluba za mlade vode Sanja Babić i Adam Radetić

Radioničarski program u petak, 23. jula, traje od 18 do 20 časova, sutradan od 17 do 20, a u nedelju 25. jula, od 16 do 20 časova.

Godinama unazad Udruženje AŠC, kao glavni organizator Summer3p festivala, organizuje razne društvene i ekološke kampanje, s ciljem uticanja na određene probleme kroz aktivnosti udruženja i zajednice. Ove godine aktuelne su kampanje “Očistimo jezero Palić”, “Stop nasilju!” i “Čuvajmo prirodu”.

Kao i prethodnih godina, poslednjeg festivalskog dana od 16 časova održaće se Porodični dan u saradnji sa partnerskim organizacijama i programskim saradnicima, a svi zainteresovani posetioci će moći da prisustvuju face and body painting, umetničkom i aerobik & fitness programima za sve generacije. Specijalni gosti porodičnog dana biće klub ljubitelja društvenih igara Stronghold, udruženje ZaJedno učestvovaće u likovnoj radionici, kao i predhodnih 5 godina.

Italijanski kulturni centar predstaviće svoje mlade pevače Piazza Italija.

Više detalja o dnevnom programu možete pronaći na sajtu festivala: www.summer3p.org

Summer3p festival podržavaju: Grad Subotica, AP Vojvodina, Kancelarija za mlade Subotica i Fondacija „Danilo Kiš“.

Summer3p društvene mreže:
www.facebook.com/summer3p
www.instagram.com/summer3p_festival

Izvor: subotica.info