PROGRAM 61. REPUBLIČKOG FESTIVALA AMATERSKIH POZORIŠTA SRBIJE

U Kulturnom centru Kula će se od 14. do 22. juna održati 61. Republički festival amaterskih pozorišta Srbije na kojem će biti prikazano devet predstava, navodi nasemesto.

Festival će biti otvoren u 19:00 časova izložbom slika Zvonka Pavličića u Likovnoj galeriji, a za 19:30 zakazan je prigodan program uz paljenje festivalske vatre i podizanje festivalske zastave na jarbol. Čin svečanog otvaranja je od 19:50 u sali Kulturnog centra Kula.

Prvo veče glumci Kulurnog centra Kula izvešće predstavu “Gospođica Julija” Augusta Strindberga u režiji Fuada Tabučića. U subotu, 15. juna, na programu je “Hamlet u selu Mrduša Donja” Iva Brešana, gde režiju takođe potpisuje Fuad Tabučić, a predstavu izvodi pozorište “Castellum” iz Kostolca.

Račansko pozorište Kulturnog centra “Radoje Domanović” 16. juna izvodi predstavu “Slučaj” u režiji Dejana Cicmilovića, koja je rađena po delima D. Hansa, N. Gogolja, N. Erdmana i fragmentima scenarija “Slučaj Harms”. Na programu 17. juna je “Prljavi ples” Eleonore Bergštajn u režiji Nataše Radonjić, koju izvodi Studio glume – Teatar 011, Beograd.

Na daskama Kulturnog centra Kula će 18. juna ponovo zaigrati crvenački glumci iz Pozorišta “Stevan Sremac” sa predstavom “Slučajna smrt jednog anarhiste” Darija Foa, u režiji Igora Pavlovića. Amatersko pozorište “Branislav Nušić” iz Šida izvešće 19. juna “Bal vampira” po motivima pripovetke En Rajs, u režiji i dramatizaciji Cvetina Aničića.

Gradsko pozorište “Abrašević” iz Valjeva 20. juna izvodi Bugalkovo “Pseće srce” u režiji Miroslava Trifunovića, dok je narednog dana, u petak 21. juna, na programu “Pozorište u palanci” Radoslava Zlatana Dorića, u režiji Srđana Siće Živkovića. Predstavu izvodi Dom kulture “Radivoj Uvalić – Bata” iz Prokuplja.

U subotu, 22. juna, u 20:00 časova će biti saopšteni rezultati festivala, posle čega će gledaoci moći da pogledaju gostujuću predstavu “Kolevka bajke za vremena” za koju je tekst i režiju pisao Aleksandar Đurić, a izvodi je Pozorište “Petar Pan” iz Beograda.

Sve predstave se igraju u sali Kulturnog centra Kula s početkom u 20:00 časova.

Pokrovitelji festivala su Opština Kula i Ministarstvo kulture i informisanja.

Izvor: nasemesto