ПРОГРАМ „БРАИНОБРАИН“ И ЗВАНИЧНО У КИКИНДИ

Заменица градоначелника Кикинде, Босиљка Срдић, оценила је након данашњег састанка са Катарином Стојановић, ПР „Браинобраин Србија“ и директорима основних школа и ПУ “Драгољуб Удицки”, да ће интензивирање сарадње са овом међународном дечјом институцијом бити од велике користи најмлађим суграђанима и њиховим родитељима:

– Ради се о програму развоја интелектуалних и животних способности и вештина деце. Од данас је програм „Браинобраин“ и званично присутан у нашем граду. Реализација овог пројекта је започела крајем прошле године. Четворо наше деце вратило се са првом националног Браинобраин“ такмичења са значајним признањима. Град Кикинда подржаће овај програм. Препознали смо значај нове методологије у учењу и специфичног приступа деци – рекла је Срдић.

Програм „Браинобраин“ у Србији функционише већ две године. По том програму се са више од два милиона деце ради у 37 земаља:

– У Кикинди смо присутни од краја прошле године. Одлучили смо да помогнемо најбољим ђацима основих школа, организујемо НЛП семинар за васпитно – образовни кадар на тему „Модеран наставник”, али и да крајем августа, у сарадњи са Градском управом, уприличимо дечији фестивал. Надамо се да ће тај фестивал постати традиционалан – казала је Стојановић.

Извор: Град Кикинда