ПРОГРАМ ДОБРОДОШЛИЦЕ ЗА УЧЕСНИКЕ 12. МЕЂУНАРОДНЕ РЕГАТЕ

Јуче су у Сомбор пристигли учесници 12. Међународне регате „Воде Војводине“. На осамдесетак бродића око 300 учесника пристало је на обалу канала код Штранда.

Овом пловидбом се обележава Дан Дунава, 29. јун, а овогодишња тема регате је еколошке природе и носи слоган „Чиста вода, чиста љубав“. Осим еколошке акције, где ће регаташи у сарадњи са свим локалним смаоуправама које обилазе, одвајати отпад за рециклажу, регата има и хумани карактер, у оквиру којег ће средства прикупљена од рециклаже бити усмерена за куповину терапеутског трицикла за Доротеу Пеић из Ваљева, као и колица за Михајла Папа из Новог Сада.

Град Сомбор је познат као добар домаћин свим путницима, па је тако и у овом случају организован ручак за све регаташе, обилазак знаменитости града, као и концерт у центру Сомбора АББА трибуте бенда, који је добро загрејао све регаташе, али и присутне Сомборце.

Према речима Мирјане Живковић, главног организатора регате, ова пловидба има вишеструке циљеве, а један од најважнијих је упознавање са свим лепотама које ово подручје пружа.

„Један од циљева је да упознамо наутичаре какву лепоту имамо овде, други циљ је да све локалне заједнице које су наслоњене или близу обала канала и река, да утичемо на свест да се препозна тај наутички туризам и уопште да се препозна тај излазак на воду, колико то значи за психичко здравље свих нас грађана, како наутичара, тако и самих мештана. Треба то доживети, треба присуствовати томе, да се стварно види значај ове манифестације“, рекла је Живковић.

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић је искористио прилику да поздрави све учеснике регате и да им пожели добродошлицу у најзеленији град, а регаташи нису крили задовољство добородошлицом у Сомбор.

Извор: Град Сомбор