PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENJANINA DO 2. JULA 2020.

UTORAK, 23. JUN

TRIBINA

Tribina – „Politički aspekti pandemije virusa Kovid -19“ biće održana u utorak, 23. juna u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Govori: Miroslav Samardžić, politikolog. Tribina počinje u 19 časova.

 

ČETVRTAK, 25. JUN

POZORIŠNA KOMEDIJA “BRAKOLOMIJE”

  • Bračne dileme, poznati glumci

Pozorišna komedija “Brakolomije” biće izvedena u Amfitetaru Kulturnog centra Zrenjanina u četvrtak, 25. juna u 21h. U predstavi Igraju: Kalina Kovačević, Aleksandar Srećković Kubura, Nenad Stojmenović i Bojana Stefanović a govori o partnerskih i bračnih odnosa i  dilemama vezanim za brak.

  • U slučaju kiše predstava će se odigrati u Velikoj sali Kulturnog centra.

 

  • Karte su rasprodate.

 

 

U GRADSKOJ BAŠTI

MANIFESTACIJA “BANATSKA BAJKA”

U organizaciji Kulturnog centra, Turističke organizacije i IP Media 023 Zrenjanin a pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina četvrta manifestacija “Banatska bajka – leto u Gradskoj bašti” održava se u toku leta, do 23. avgusta. Svakog dana u toku nedelje organizuju se tematski raznovrsni programi za ljubitelje muzike, vina i poezije. Održavaju se filmske projekcije i radionice za decu a ulaz na programe je besplatan.

 

 U narednim danima programi će se realizovati prema sledećem rasporedu:

 

Ponedeljak,  22. jun – 20h  – “Muzika svih generacija” – prof. Ivica Petrov i gosti
22h – projekcija filma

Utorak,  23. jun – 20h –  Udruženje građana „Taraški vinogradi“ i Duo „Hand made“

Sreda,  24. jun – 2oh – nastupaju Kulturno umetnička društva  „Lola“ iz Perleza i „Đerđef“ iz Zrenjanina 
Četvrtak, 25. jun – 17:45-18h – PS „UNA“ 
18h-19.30h  – CEKOM/igraonica/radionica/animacija/predstava
21.00h – film

Petak,  26. jun – 20h – Milica Dosković , vokalna solistkinja
Subota,  27. jun – 20h – Bid Bend “Gagić i prijatelji”
Nedelja, 28. jun – 20h –  ŽFK „Lehel“ –  predstavljanje kluba
Ponedeljak,  29. jun – 20h – “Muzika svih generacija” –  prof. Ivica Petrov i gosti.

22.00h – film
Utorak, 30. jun – 20h  – „Ljubitelji vina“ iz Kleka i Duo „Hand made“
Sreda, 1. jul – nastup KUD „Pionir“ Zrenjanin

 

U slučaju kiše program će se realizovati u Baroknoj sali Gradske kuće, Kulturnom centru ili pomeriti za neki drugi dan u toku trajanja   manifestacije.

PETAK, 1. JUL

PROMOCIJA KNJIGE

„PUT DO ČOVEKA“

Promocija knjige poezije „Put do čoveka“ Milosave Stašević Gaćinović biće održana u petak, 1. jula u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina.  Pored autorke na promociji će  govoriti  dr Nedeljko Popara, pisac iz Beograda i Biljana Grošin iz Zrenjanina. Uz predstavljanje autorkinih stihova u okviru promotivnog programa učestvuju i izvorne pevačke grupe “Vukovi biseri” i “Zavičajni snovi” sa prijateljima iz više pevačkih grupa.  Početak  promocije zakazan je u 18 časova.

 

 

 

USKORO

PETAK, 10. JUL

POZORIŠNA PREDSTAVA

„UPOZNAJ MOG TATU“

  • Karte su već u prodaji na biletaranici KCZR

Pozorišna komedija „Upoznaj mog tatu“ biće izvedena u Amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina u petak, 10. jula sa početkom u 21h. Predstavu je režirala Staša Koprivica a u njoj glume: Nina Janković, Katarina Gojković, Andrej Šepetkovski i Andrija Daničić.

 

Više o predstavi možete pogledati na sledećem linku:

https://www.pozoriste-slavija.co.rs/upoznaj-mog-tatu/

 

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni od 600 dinara.

 

Informacije o prodaji karata:

023/566-712

063/562783

 

 

U TOKU

  1. ZAVRŠNA IZLOŽBA LIKOVNIH RADOVA UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA

                                    – UMETNOST JE LEKOVITA-

– Otvorena do 8. jula

 

U izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina do 8. jula biće otvarena 15. Završna izložba učenika srednjih škola. Na izložbi se predstavljaju radovi učenika: HPTŠ „Uroš Predić“, Zrenjaninske gimnazije, Muzičke škole „Josif  Marinković“, Srednje poljoprivredne škole, ETŠ „Jovan Trajković“, Tehničke škole i sekcije keramike Doma učenika srednjih škola “Angelina Kojić-Gina”.  Učestvuje oko 50 učenika-autora sa preko 120 radova koji su urađeni u različitim likovnim i umetničkim tehnikama, kao što su: olovka, ugljen, tuš, akvarel, pastel, tempera i fotografija.

  • Fotografija: Arhiva KCZR

Počev od 2006, prvom izložbom učenika smera tehničar-modelar odeće HPTŠ „UrošPredić“, do sada je održano 13 izložbi u Kulturnom centru a jedna u PK „Zeleno zvono“. Osnivanjem „Likovne sekcije srednjih škola“ u HPTŠ „UrošPredić“ 2012, pridružuju se učenici Zrenjaninske gimnazije, a kasnije i učenici drugih srednjih škola. Koordinatorka i organizatarka sekcije i mentorka ovog učeničkog programa, od samog početka, je Dušanka Đorđević, profesorka likovne kulture.

  • Fotografija: Arhiva KCZR

 

Organizatori izložbe su: HPTŠ „UrošPredić“, Zrenjaninska gimnazija i Kulturni centar Zrenjanina dok su pripremu i realizaciju izložbe pored Dušanke Đorđević pomogli i mentori učenika: Ana Stanar, Jovana Solomun i Branko Đukić, profesori likovne kulture u srednjim školama.

 

U sklopu otvaranja članice i članovi  Kluba učenika Zrenjaninske gimnazije predstavili su  projekat “Oslikavanje” i uručili zahvalnice i poklon slike Štampariji i studiju za grafički dizajn “Diginet” i Kompaniji “PerSu” koji su podržali projekat.