PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENJANINA – DO 8. MARTA 2018.

UTORAK, 27. FEBRUAR

TRIBINA O KARDIOVASKULARNIM BOLESTIMA

Tribina: “Kardiovaskularne bolesti – šta možemo da učinimo sami”  biće održana u utorak, 27. februara u maloj sali Kulturnog centra sa početkom u 19 časova. Uvodničar je specijasta internista i kardiolog  dr Miroslav Radović, vlasnik i direktor privatne poliklinike „Radović“ a moderator tribine je Miroslav Samardžić.

 

SREDA, 28. FEBRUAR

VOJVOĐANSKI BRASS FESTIVAL

  1. 12. Vojvođanski Brass festival biće održan u sredu, 28. februara u Kulturnom centru Zrenjanina. Festival počinje u 16 časova.

Na festivalu će učestvovati učenici limenih duvačkih odseka iz svih vojvođanskih muzičkih škola i studenti Akademije muzičke umetnosti u Novom Sadu. Na programu su dela Mocarta, Betovena, Čajkovskog, Bartoka i drugih autora, kao i kompozicije popularne evergin muzike, džez standardi i starogradske muzike.*Ulaz je besplatan. Organizatori festivala su: Gradski duvački orkestar Zrenjanin, Aktiv limenih duvača muzičkih škola Vojvodine u saradnji sa Muzičkom školom „Josif Marinković“, Kulturnim centrom Zrenjanina i asocijacijom – WASBE (Word Association for Symphonic Bands and Ensembles).

 

SREDA, 28 FEBRUAR. I ČETVRTAK, 1. MART

CIKLUS “ZLOČIN SE NE ISPLATI”

/KLASIKA – KRIMINALISTIČKI FILM/

FILM: „DUBOKI SAN“

U sredu, 28. februara i četvrtak, 1. marta  u okviru Ciklusa filmova „Zločin se ne isplati“, prikazuje se film: „Duboki san“/The Big Sleep (1946). #Film se emituje u maloj sali Kulturnog centra od 20 časova. #Ulaz je besplatan.

Reč je o američkom filmu koji je režirao Hauard Hoks. Film je zasnovan na istoimenom romanu Rejmonda Čendlera. Glavne uloge: Hemfri Bogart i Loren Bekol. To je film o procesu krivične istrage, Film i roman, po kojem je nastao, se smatraju klasicima žanra.

 

PETAK, 2. MART

SMOTRA RECITATORA

U petak, 2. marta u Kulturnom centru Zrenjanina biće održana Opštinska smotra recitatora. Na smotri će nastupiti učenici osnovnih i srednjih škola – opštine Zrenjanin. Od 10 časova – nastupaju/recituju deca srednjeg, osnovnoškolskog uzrasta od petog do osmog razreda. Od 14 časova nastupaju/recitatori su mlađeg osnovnoškolskog uzrasta od prvog do četvrtog razreda a od 17 časova nastupaju recitatori starijeg uzrasta – srednjoškolci.

 

SUBOTA, 3. MART

KONCERT KUD „PIONIR“

Koncert KUD „Pionir“ biće održan na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u subotu, 3. marta. Koncert počinje u 19 časova. Cena ulaznice je 250 dinara.

 

UTORAK, 6. MART

TRIBINA

U utorak, 6. marta u 19 časova u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina biće održana tribina – „Istorija Mužlje“. Uvodničar je  mr Hallai Zoltan, istoričar a moderator je Miroslav Samardžić.

 

UTORAK, 6. MART

KONCERT ŽELJKA VASIĆA

U utorak, 6. marta na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina biće održan koncert Željka Vasića. Pop pevač poznatog vokala i dopadljivih muzičkih ritmova predstaviće se zrenjaninskoj publici. Reč je o muzičarevoj novoj koncertnoj turneji/unplugged turneji – „Da pređemo na ti“, koju započinje u Zrenjaninu. #Koncert počinje u 20 časova. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. #Cena ulaznice je 800 dinara.

 

SREDA, 7. I ČETVRTAK, 8. MART

FRANCUSKI FILMSKI KARAVAN

CIKLUS – “OMAŽ CEZARIMA”

Film: “Sizan” (FRA, 2012, 94’)

Režija: Katel Kilevere

Igraju: Sara Forestije, Fransoa Damjen,  Adel  Enel

Sažetak:

Dvadeset  pet  godina  jedne krhke mlade žene (Sizan). Njen otac i mlađa sestra brinu za nju. Njihova porodična ljubav jača  je  od svega.  Nakon majčine smrti,  dve devojke  je odgajio otac. Kada  je napunila sedamnaest godina, Sizan je postala majka i njen otac i sestra čine sve kako bi joj pomogli.  Sizan se potom zaljubljuje u delinkventa Žilijena. Ona napušta svoju porodicu kako bi pošla za njim u Marsej i završava u zatvoru. Kada biva oslobođena, ona  saznaje  da je njen sin poslat u hraniteljsku porodicu…

Film se emituje u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina u sredu, 7. i četvrtak, 8. marta od 20 časova.

Ulaz je slobodan. Ciklus filmova prikazuje se u saradnji sa Francuskim institutom za kulturu.

 

IZLOŽBA RADOVA

NEVENE PAVLOVIĆ

„CRTEŽI“

Izložba radova Nevene Pavlović – „Crteži“ otvorena je do 8. marta u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina.

Nevena Pavlović rođena je u Kraljevu 1991. godine. U rodnom mestu, završila je umetničku školu a 2015. – Filološko-umetnički fakulteta u Kragujevcu, odsek za primenjenu umetnost, smer – zidno slikarstvo u klasi profesora mr Gorana Rakića. Master je završila 2016. na istom fakultetu, pod mentorstvom docenta dr Jelene Šalinić Terzić. Izlagala je na više grupnih i pet samostalnih izložbi. #Radovi koje se predstavljaju zrenjaninskoj publici urađeni su u tehnici olovke u boji i grafita na papiru.

 Crteže Nevene Pavlović, dr um. Jelena Šalinić Terzić označava kao crteže koji plene pažnju specifičnim likovnim rafinmanom i kontrolisanom ekspresijom, odajući autora koji likovni proces doživljava kao autentični pohod u prostor beline, uvek nov i drugačiji. U igri posmatranja, koja nije lišena specifične „opojnosti“, crtač hrabro, ali i oprezno prihvata sve izazove i rizike, jer „… samo je u igri to rizikovanje slobodno.“  Gradi i razgrađuje tkivo lika portretisanog bića vođen nekom unutarnjom logikom i osećajem za meru. Stvara crtež kao svedočanstvo o gledanom i viđenom, kao delo koje je znak u vremenu, i putokaz prema sebi.

Organizator zadržava pravo izmene programa.

Dobro došli!