ПРОЈЕКАТ „AMAZING AMAZON OF EUROPE“ ПРИСУТАН И НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

„Responsible Green Destination Amazon of Europe”, акроним „Amazing Amazon of Europe“, је пројекат који повезује 14 пројектних партнера са подручја УНЕСКО резеревата биосфере Мура-Драва-Дунав, највећег и најочуванијег речног система у Централној Европи са циљем да постави темеље одрживог туризма. Град Сомбор је један од пуноправних партнера у реализацији овог пројекта.

Сврха пројекта „Amazing Amazon of Europe“ је надоградња бициклистичке стазе „Amazon of Europe“ и побољшање подручја у смислу одрживог туризма, развијањем заједничких стратегија, ИТ решења и интеракцијама у учењу на знатно ширем нивоу од посматране дестинације. „Amazing Amazon of Europe“ донеће могућност одрживог развоја приликом управљања разноликошћу природног и културног наслеђа овог подручја, истовремено омогућавајуцћи јединствена искуства међународним посетиоцима.

Вести о напретку пројектних активности редовно се објављују на званичном сајту пројекта

http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/amazing-aoe ,

а дешавања на пројекту се могу пратити и на друштвеним мрежама

https://www.facebook.com/VisitAmazingAmazonOfEurope/.

Укупно трајање пројекта је 30 месеци, од 1.7.2020. до 31.12.2022. Укупна вредност пројекта је 2.411.290,00 евра, а буџет Града Сомбора у овом пројекту износи 106.480,00 евра.

Извор: Град Сомбор