PROJEKAT ROMSKIM PUTEVIMA – ŽIVANA ŽIVANOVIĆ

Projekat Romskim putevima  i monografije čija je urednica Živana Živanović uključuje digitalni katalog koji prikazuje narodne nošnje Roma Vojvodine a koji će uz reviju nošnji i prikaz narodnih igara i pesama Roma na pravi način predstaviti nasleđe ovog naroda. Biće prezentovan 12.marta u Skupštinskoj sali Opštine Sremski Karlovci.

U okviru programa biće predstavljen i novi aranžman pesme „Đelem, đelem” i „Habanera” iz opere Karmen koju će izvesti operska pevačica Danijela Đorđević uz korepetitora Juliju Bal.

Plesna škola Master dance predstaviće rusko–romsku koreografiju  i koreografiju Alegria inspirisanu špansko–romskom tradicijom koju će sa njima izvesti Ivana Nikić. 

Imaćemo priliku da slušamo  nastup Glorie Milošević , zatim predavanje o putovanju i traganju španskih roma i razvoju flamenka koje će održati predavač dr. Maja Vukadinović i na kraju, mini koncert grupe La sed gitana. Program je podržan od strane Evropske prestonice kulture Novi Sad Fondacija 2022 i Gradske uprave za kulturu Novi Sad.