PROLEĆNI ATLETSKI MITING PRIJATELJSTVA

20 aprila u Sremskoj Mitrovici je u organizaciji Atletskog kluba –Srem održan tradicionalni medjunarodni – Prolećni atletski mitig prijateljstva. Takmičenje je održano prema važećim propozicijama ASS-a, uz bezprekornu organizaciju, a učestvovalo je više od 700 atletičara iz Srbije i zemalja iz regiona od kategorija pionira/ki do Seniora/ki.

Ateltski klub – Tamiš predvodjen trenerom Zoranom Kocićem je učestvovao sa 11 (jedanaest) atletičara/ki i ostvario veoma zapažen uspeh osvajanjem 3 (tri) medalje.

U kategoriji pionira u trci na 300m Stefan Marić je sjajno trčao i osvojio srebrnu medalju sa rezultatom novog ličnog rekorda koji sada iznosi 46,57s. U  ovoj trci pobednika je odlučio je fotofiniš, a razlika izmedju Stefana Marića i prvoplasiranog atletičara je bila 0.3 sekunde.

U disciplini Brzo hodanje na deonici od 1000m u kategoriji do 14 godina  Saska Radanov je osvojila srebrnu medalju sa odličnim rezultatom od 5:03, što je ujedno i njen novi lični rekord.

U disciplini 600m u (U14) i ovaj put je sjajno trčala –Sanja Marić. Ona je u solo trci od početka do kraja sama diktirala tempo osvojivši zlatnu medalju i istrčala izuzetno vredan rezultat od 1:39,15 što je ujudno i njen novi lični rekord i jedan od najboljih rezultata u Srbiji na deonici od 600m u kategoriji U14 i U16.

Rezultat koji je ostvarila Sanja Marić je za više od 5 sekundi bolji od rezultata koji je prema tablicama IAAF odredjen da bi ga ASS priznao kao kategorisani – kategorizacija Prvi Pionirski Razred..

Za AK Tamiš su još nastupili : Nikola i Marko Branisavljević, Nikolina i Aleksa Radovanović, Mateja Gambiroža, Jakov Štrbački, Teodora Dubonjac, Aleksa Nertica.