ПРОЛЕЋНИ КАРНЕВАЛ МАЛИШАНА ПУ “БАМБИ”

Више од 500 малишана ПУ Бамби, представило је своје креативне и шарене костиме на карневалу, који је одржан јуче на стадиону Милан Средановић у Кули. У лепој атмосфери, уз дружење и игру, деца су послала јасну поруку о важности очувања животне средине. Представили су се вртићи Бубамара, Сунчица, Маслачак и Колибри, а за програм у склопу којег су изведене музичке нумере и еко поруке, побринули су се васпитачи ове установе. Маскенбалу је претходио дефиле малишана улицама града.

Васпитач и организатор ове манифестације, Драгана Латинкин, истиче да се овога пута традицинални пролећни фестивал поводом Светског дана заштите животне средине одржао у понедељак, 10. јуна због лоших временских услова који су обележили претходни период.

„Оно што је важно је да деца кроз занимљив програм и активности уче колико је важна чиста и здрава околина, као и да су послали поруку родитељима али и свим грађаним нашег града да водимо заједничку бригу о заштити животне средине“, рекла је Драгана Латинкин.

Вртићи Колибри, Сунчица, Маслачак и Бубамара доделили су „Зелени лист“, признањa за очување животне средине, организацијама и појединцима који су се истакли на овом пољу. Ово признање је добила Туристичка организација општине Кула за разне програме и манифестације које успешно организује током читаве године, Зоран Мркајић, руководилац „Чистоће“ у ЈКП Комуналац Кула, који је помагао уређењу дворишта вртића „Колибри“, Национални Савет Мађара на поклонима у виду дечијих реквизита вртићу Маслачак, као и женски одбојкашки клуб „Хајдук“ из Куле за организацију прве Дечије олимпијаде у Кули.

Извор: Општина Кула