ПРОЛЕЋНИ МАРКЕТ У БИГ ЦЕНТРУ НОВИ САД

У БИГ центру Нови Сад за викенд 19. и 20. марта одржава се БИГ пролећни маркет. Тезге су постављене у приземљу, испред H&M продавнице од 10 до 22 сата. Лепи догађаји полако постају традиција а овога пута у сарадњи са Чалабрц фестом, маркет се организује као најава пролећа, лепог времена и нових дружења. Посетиоци имају прилику да уживају у домаћим производима и рукотворинама а сигурно има за свачији укус понешто.

Постоји читав асортиман љутих сосова од чили папричица или парадајза а све може и да се проба. Поред свињских сухомеснатих производа у понуди има и овчијих кобасица и пршуте. „Фармер“ из Чуруга нуди роловане сиреве са разним додацима, а гости из Ваљева димљени сир са сусамом, босиљком, копривом, вргањима, орасима и маслинама. Ту је и чувени херцеговачки сир и кајмак из мјешине. Из Херцеговине нам такође долази намаз од сремуша и чај од пелина.

 

Из зрењанинске пчеларске фарме стижу здрави и слатки медени укуси. Језграсто или бобичасто воће у крем меду, малина, јагода, вишња. Зачинско и ароматично биље у меду, мноштво комбинација. Аронија је заступљена у виду матичног сока, чаја, џема, у ратлуку. Све је здраво, укусно и домаће. Бакин колач, ораснице, шапице, чупавци штрудле, погачице, ванилице, принцес крофне.

Продају се купиново вино, ликери од чоколаде, вишње, малине, ароније, ракије од јабуке, вишње, медовача. Пекмез од шљива, смокава, шипка, дуње, кајсије. Необичне комбинације као паприка у сенфу, шаргарепа са реном, сируп од лаванде. За све недоумице постоји и дегустација. Има и лепих паковања пригодних за поклон. Осим хране у понуди су рукотворине. Накит, торбе, украсни јастуци, играчке, природна козметика. Одлична прилика да испратимо зиму и пожелимо добродошлицу новом пролећу.

Текст и фотографије: Ивана В.