ПРОМЕНАДА ГОДИНУ ДАНА БЕЗ ДОЗВОЛЕ Саопштење Градског одбора ДСС у Новом Саду

Новосадска ДСС упозорава да после годину дана од отварања за посетиоце Тржни центар „Променада” и даље није добио употребну дозволу, већ ради на основу привремене која управо истиче.
Инвеститор је, да би много уштедео, одступио од пројекта и тиме изазвао велики проблем са подземним водама, угрозио шире подручје око парцеле и интересе Новог Сада у целини.
Годину дана се огромна количина чисте подземне воде даноноћно испумпава у канализациони систем и баца, што је законски недозвољено. Смањује се количина подземне воде која је могла бити употребљена, трајно се угрожава новосадски водни ресурс и изазива нестабилност околних објеката због испирања честица из подлоге.
Из Градског одбора Демократске странке Србије у Новом Саду поручују да је, иако тржни центар већ увелико ради, једино исправно решење да градска власт наложи да се подземље ТЦ „Променада” направи као што је било и планирано по пројекту. Свако друго накарадно решење указује на „договор” у корист инвеститора а на трајну штету Новосађана.