ПРОМЕНДАНИ КОНЦЕРТ ПОЛИЦИЈСКОГ ОРКЕСТРА МУП-А РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Испред Градске куће, Полицијски оркестар Министарства унутрашњих послова Републике Српске одржао је променадни концерт, у организацији Културног центра Кикинда. Кикинђани су тако уживали у познатим филмским композицијама, маршевима, музици из домаћих серија и рок класицима. Концерту су, поред великог броја посетилаца, присуствовали Саша Танацков и Небојша Јованов, чланови Градског већа.

“Сарадња са Оркестром из Републике Српске остварена је преко Алберта Нађа, који је шеф и кикиндског и оркестра ’23. Октобар’ из Новог Сада. Они су претходних дана организовали Међунардни фестивал дувачких оркестара, а ми смо искористили ту прилику што је Оркестар МУП-а из Републике Српске близу нашег града и позвали смо их да буду наши гости“, рекао је Марко Марковљев, В.Д. директора Културног центра Кикинда.

Гостујући оркестар чини двадесет професионалних музичара,, под диригентском палицом Душана Покрајчића:

“Увек се трудимо да публици, ситуацији и прилици прилагоидмо репертоар, тако да смо почели са маршевима, а касније смо прешли на неке веселије тонове. Осим класичне, свирамо и староградску, филмску, евергрин и забавну музику“, подсетила је Јелена Атлагић, руководилац оркестра.

Извор: Град Кикинда