ПРОМОЦИЈА „CENTRAL DANUBE TOUR“ ПРОЈЕКТА НА 15. ИНТЕРФЕСТУ

Помоћник покрајинског секретра за регионaлни развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Дракулић, присуствовао је данас конференцији за медије поводом 15. Међународног фестивала вина „Интерфест“ који ће се од 14. до 16. јуна одржати у Новом Саду.

Међународни фестивал вина „Интерфест“ је привредно-туристичка манифестација, која већ 15 година окупља велики број љубитеља вина, излагача и посетиоца који долазе из разних делова Србије али и земаља из окружења.

„Без сумње, 15. Међународни фестивал вина, његов економски, културни и нарочито туристички значај је изузетно драгоцен за Нови Сад као локалну заједницу и Покрајину Војводину у целини“, поручио је Дракулић током обраћања медијима.

Он је изразио посебно задовољство чињеницом да ће на овогодишњем Интерфесту Покрајински секретаријат за регионални развој представити један од веома значајних INTERREG IPA пројеката између Србије и Хрватске под називом „Central Danube Tour“ укупне вредности 500 хиљада eвра у коме Покрајински секретаријат има важну партнерску улогу.

„Уверен сам да смо управо кроз овај INTERREG IPA пројекат који је започет средином јула 2017. године у прекограничном програму сарадње „Србија-Хрватска 2014-2020“ сигурним корацима ступили у простор иновативних пројеката на пољу развоја специфичних туристичких дестинација, отварања нових тржишта и развијања туристичке понуде „Средњег Дунава“ чији ефекти имају вишеструки значај за наше друштво“ , закључио је Дракулић.

Током јубиларног 15. Међународног фестивала вина, на Тргу слободе у Новом Саду посетиоцима ће се предствити више од 100 излагача са преко 500 винских етикета из више од 10 земаља региона.

Конференцији су присуствовали члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић и директорка фестивала Наташа Будисављевић.