ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „ПРИЧЕ ИЗ ПОШТАНСКЕ ТОРБЕ“

Народна библиотека Србобран организоваће у петак, 13. новембра, промоцију књиге „Приче из поштанске торбе“, аутора Александра Тепића и Зорана Попновакова. О књизи ће говорити сами аутори, Ана Николић, професор књижевности, и Милан Ђорђевић, професор филозофије.

Новосадски поштари Александар Тепић и Зоран Попноваков „током пет година, доживљаје су објављивали на порталу ‘Дотком – Неполитикин забавник’, а онда је већина заузела место и у њиховој књизи ‘Приче из поштанске торбе“, која је крајем августа угледала светлост дана. Дело садржи 42 приче, намерно непотписане, јер све би у суштини могла бити прича поштара у било којем граду у Србији, а вероватно и шире. Приче у књизи су аутентичне и инспирисане истинитим догађајима. Поштар се нагледа и наслуша свега, он постаје, како аутори наводе, све што људима у том тренутку затреба – најрођенији род, лекар, раме за плакање, али и кривац за све лоше. Поштари су сведоци многих позитивних тренутака, али и тужних“, пренео је о овој књизи новосадски лист Дневник. Аутори истичу да је мотив за издавање књиге са оваквим садржајем био „разбијање предрасуда о поштанском послу, за који многи мисле да је лак и површан“.

Из Народне библиотеке обавештавају да ће овога пута промоција због епидемиолошке ситуације и потребе да се осигура здравствена безбедност свих учесника и посетилаца, бити одржана у сали Малог позоришта, са почетком у 18.00 часова. Заштитне маске обавезне су за све присутне. 

Извор: Општина Србобран