ПРОМОЦИЈА СТОНОГ ТЕНИСА У РУМИ

Представници Стонотениског савеза Војводине су посетили прошлог викенда Стонотениски клуб „Рума“ из Руме. Делегацију Стонотениског савеза Војводине је предводио председник Милан Станић, дугогодишњи играч СТK „Рума“, генерални секретар Мирјана Петровић и извршни секретар Драган Бунчић. Састанку су поред чланова клуба, играча и родитеља присуствовали генерални секретар Савеза спортова Општине Рума, Милош Марковић и председник Треће МЗ Александар Поповић.

У изузетно пријатној атмосфери сви гости су могли да испрате тренинг најмлађих категорија клуба, а у наставку се причало о садашњем стању, као и о плановима у наредном периоду. Тренинг је водио Јован Јоцков, некадашњи играч СТK „Рума“, који је најмлађе категорије прошао играјући у румском клубу. Јован Јоцков је један од најбољих младих играча у нашој земљи, а члан је јуниорске репрезентације Србије и првотимац новосадског суперлигаша „Радничког“.

Заједнички закључак свих актера је да треба повећати активности на омасовљену овог спорта у нашој средини укључењем већег броја деце у тренажни процес.  СТК „Рума“ позива све заинтересоване дечаке да се опробају у популарном пинг-понгу, тренинзи се одржавају у просторијама Треће МЗ у Руми (ул. 27. октобра 38 – Детелина 5), понедељком, средом и петком од 19 до 20:30 часова.

Стонотениски клуб „Рума“ је у неким, не тако давним временима имао велики број играча који су успешно наступали у више лига.О угледу клуба и тадашњим играчима још увек причају добри познаваоци ситуација у овом спорту. Представници клуба, Стонотениског савеза Војводине и Савеза спортова Општине Рума су се сложили да ће заједничким напорима, кроз реализацију више идеја које су изнесене на састанку, покушати да овај спорт што више афирмишу у нашој средини.

Извор: Општина Рума