ПРОМОТИВНА АКТИВНОСТ ГРАДА ЗРЕЊАНИНА И ПАРТНЕРА НА ПРОЈЕКТУ „СПОРТИСТИ ТЕ ЗОВУ, НАУЧИ ВЕШТИНУ НОВУ“

Пројекат „Инклузивно предшколско васпитање и образовање – с’ осмехом у вртић“ је покренуло Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. Реализује га Град Зрењанин с партнерима, уз подршку Светске банке. Партнери на пројекту су Предшколска установа, Центар за социјални рад, Црвени крст, Дом здравља „Др Бошко Вребалов“, Општа болница „Др Ђорђе Јоановић“ и Удружење „Останимо будни“. Пројекат има за циљ унапређење доступности, квалитета и једнакости предшколског васпитања и образовања за свако дете од његовог рођења до 6,5 година, а нарочито за децу из осетљивих група. 

У настојању да се реализују циљеви пројекта, Град Зрењанин је са Предшколском установом, Црвеним крстом, Савезом за школски спорт града Зрењанина, Јавном установом „Спортски објекти“ и Спортским савезом града Зрењанина, реализовао промотивну активност под називом  „Спортисти те зову, научи вештину нову „, на којој су  родитељи информисани о пројекту, као и о значају раног развоја деце и укључивања у систем предшколског васпитања и образовања. 

Промотивна активност је реализована јуче, на отвореним спортским теренима Дома борилачких спортова „Партизан“. Спортски центар  располаже великим и функционалним двориштем које је било безбедно за децу.  На активности је било присутно 17 деце у пратњи родитеља. Осмишљени полигони спретности  били су прилагођени деци. Ликовни центар био  је опремљен темперама, те су деца, у сарадњи са васпитачима, могла да експериментишу и мешају боје и да оставе отиске својих шака и стопала на хамер папиру. 

Дидактичко средство „Вежбалица“ омогућило је деци да кроз игру осете различите материјале и задовоље основну интелектуалну и моторну радозналост. Деца су била мотивисана, весела и заинтересована за активности, а родитељи су имали могућност да активно учествују са њима, али и да се информишу о различитим квалитетним програмима који се разликују по облику, трајању и програмском опредељењу, а које је развила Предшколска установа Зрењанин.

Извор: Град Зрењанин