ПРОМОТИВНИ КОНЦЕРТ УЧЕНИКА ОМШ „СЛОБОДАН МАЛБАШКИ“

У Основној музичкој школи „Слободан Малбашки“ у Кикинди одржан је промотивни концерт за ученике првих и других разреда ОШ „Ђура Јакшић“ у нашем граду. Музичка школа има 310 ученика, у априлу већ почињу пријаве, а крајем маја и почетком јуна пријемни испити, тако да су промотивни концерти намењени оној деци која желе да се детаљније упознају са њиховим радом и програмом. Концерту је присуствовао и Младен Богдан, председник Градског парламента.

“Ово је заиста лепа акција наше Музичке школе која жели да отвори врата ученицима основних школа, како би деца могла детаљније да се упознају са програмом. Град Кикинда је прошле године обезбедио неколико инструмената и неопходан материјал за наставу, за шта смо издвојили преко 600.000 динара јер сматрамо да је то једна веома важна установа у граду која треба да окупља велики број младих којима је уметност приоритет. Следеће године планирали смо постављање громобрана и ограде око установе. Такође смо подржали и отварање одсека за саксофон, што ће додатно обогатити њихов програм“, рекао је Богдан.

Будући ученици Музичке школе имају у понуди велики број одсека:

“У понуди имамо више инструмената , а да би се деци олакшао одабир, од средине марта одржавамо промотивне концерте који трају до средине маја. Након промотивних концерата долази пријава ученика, како би комисија након провере способности донела одлуку. У зависности од одсека, школовање траје од четири до шест година. Град Кикинда редовно подржава рад наше школе“, додала је Маргита Детари, директорка ОМШ “Слободан Малбашки“.

 Извор: Град Кикинда