ПРОМОВИСАНА КЊИГА О СТВАРАЛАШТВУ ТОДОРА БЈЕЛКИЋА

Студија о књижевном стваралаштву Тодора Бјелкића под називом Поетика ведре меланхолије ауторке проф. др Слађане Миленковић, представљена је јавности у четвртак, 23. јануара 2020. од 19 сати у Читаоници Градске библиотеке у Новом Саду.

О овој монографији говорили су проф. др Жељко Вучковић, декан Педагошког факултета у Сомбору и проф. др Тихомир Петровић, историчар књижевности и рецензент студије, као и Вера Новковић у име издавача – Српске читаонице у Иригу.

Поезију је говорио Тодор Бјелкић, песник чијем књижевном стваралаштву је вече посвећено, а о свом раду проф. др Слађана Миленковић, ауторка књиге. Вече је било изузетно посећено од стране грађана, угледних професора и колега књижевника.

Према речима уреднице програма Весне Живковић, Тодор Бјелкић је књижевник, дечји писац, дугогодишњи новинар и уредник Сремских новина, аутор више од 20 књига, председник многих песничких жирија. За своје плодно стваралаштво је награђиван и заступљен у бројним зборницима и антологијама, читанкама и лектири, те вредан пажње да се његов рад стручно обради са различитих аспеката, у чему је др Слађана Миленковић и успела.

 

Текст и фото: В. Раонић;