ПРОШИРЕН КОЛОВОЗ У ДЕЛУ УЛИЦЕ МАТИЈЕ ГУПЦА

Директор Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање Предраг Радивојевић обишао је данас улицу Матије Гупца у којој су окончани радови на проширењу коловоза са четири на пет метара, у дужини од 480 метара, од Улице Отона Жупанчића до Улице Блашка Рајића. За реализацију ове инвестиције из градског буџета обезбеђено је пет милиона динара.

Проширењем ове улице за један метар Становници месних заједница „Прозивка“ и „Центар III“ ће много брже и лакше стизати до центра града, изјавио је Радивојевић, и додао да је Улица Матије Гупца сада постаје права алтернатива Улици Браће Радић.

– Следеће седмице ћемо, у Месној заједници ’Гат’, такође за један метар проширити Палмотићеву улицу, на делу од Гундулићеве до Бачке улице. На тој деоници Гундулићева улица је једносмерна и постоји велики проблем приступа тог дела града на Сомборски пут. Проширењем Палмотићеве решиће се тај саобраћајни проблем – најавио је Предраг Радивојевић.

Упитан о динамици радова везаних за реконструкцију дела улице Максима Горког, односно проширење коловоза у зонама раскрсница са улицама Браће Радић и Штросмајеровом додавањем додатне саобраћајне траке за лева скретања из Улице Максима Горког, Радивојевић је рекао да се све одвија према плану и да верује да ће радови на тој деоници најфреквентније градске саобраћајнице бити завршени у року, до 25. децембра.

Извор: Град Суботица