PROŠIRUJE SE LOVAČKI DOM U KARLOVČIĆU

Radove na proširenju lovačkog doma u Karlovčiću, koji su ovih dana u punom jeku, obišao je predsednik opštine Pećinci mr Željko Trbović u pratnji predsednika Lovačkog društva Karlovčić i odbornika iz ovog naselja u Skupštini opštine Pećinci Milana Stepanovića. Trbović je tom prilikom naglasio da je Lovačko udruženje „Obedska bara“ najbrojnije udruženje na teritoriji pećinačke opštine i da se lokalna samouprava trudi da lovcima u svim naseljima obezbedi adekvatan prostor za rad.

„Lovci vode računa o očuvanju fonda divljači u našim atarima, ali su kao najbrojnije i najorganizovanije udruženje uvek tu i kada treba pomoći u realizaciji najrazličitijih akcija u naseljima. U Karlovčiću daju nemerljiv doprinos u odbrani atara od divljih svinja, koje poljoprivrednicima pričinjavaju veliku štetu na usevima i zato se lokalna samouprava potrudila da im pomogne da dobiju adekvatan prostor za okupljanje i rad“ – rekao je prvi čovek pećinačke opštine.

Po rečima Milana Stepanovića, Lovačko društvo Karlovčić je, sa 54 člana, najbrojnije lovačko društvo u opštini Pećinci, a do prošle godine nije imalo svoj prostor, jer u postojeći objekat lovačkog doma nije bila uvedena struja.

„U proleće prošle godine u postojeći objekat je uvedena struja, a sam objekat i dvorište su uređeni i privedeni nameni. Međutim, kako objekat svojom veličinom nije zadovoljavao potrebe našeg Lovačkog društva, krajem prošle godine smo započeli radove na proširenju doma. U prvoj fazi radova porušena je postojeća šupa i na tom mestu su izliveni temelji novog prostora, a uvedene su i vodovodne instalacije. U drugoj fazi radova, koja je u toku, biće podignuti zidovi i izlivena ploča na objektu, a u trećoj fazi biće podignut krov i završeno unutrašnje i spoljašnje uređenje dograđenog objekta, koji će biti spojen sa postojećim. Dogradnjom dobijamo toalete, ostavu i proširenu svečanu salu. Time ćemo konačno dobiti odgovarajući prostor za rad, a sve to ne bismo mogli bez pomoći pećinačke lokalne samouprave, koja finansira ove radove i koja je u više navrata pokazala da ima sluha za potrebe meštana Karlovčića“ – izjavio je Stepanović.

Tokom posete Karlovčiću, predsednik je obišao i novo prihvatilište za fazansku divljač, nedavno izgrađeno u dvorištu lovačkog doma.

Izvor: Opština Pećinci