ПРОСЛАВЉЕН ДАН ЂУРЂЕВА

У просторијама Месне заједнице Ђурђево, суботу 5. маја прослављен је Дан Ђурђева – Ђурђевдан. Са тим разлогом осму годину за редом Савет МЗ Ђурђево награђује најзаслужније грађане овог места. Међу четворо предложених награђен је један новинар и једно удружење.

Означавање овог Дана почело је са освештањем славског колача у просторијама МЗ које је извршио православни свештеник  о. Петар Ђукић. Присутне је поздравила Душанка Џамбас, председница Савета МЗ Ђурђево, која је затим је уручила плакете. Међу гостима су били Чедомир Божић председник Општине Жабаљ и Радован Чолић председник Скупштине општине Жабаљ.

Плакету је добио Боривоје Отић, новинар и хроничар живота обичних људи из народа, који са својим ауторским тв емисијама показује и чува од заборава традиционалне сегменте живота у Војводини. Другу плакету је добило Удружење „Паорско срце” које је основано на иницијативу младих паора из Ђурђева, а које се труди да уреди своје село. Они су у једној од својих хуманитарних акција уредили дечији парк у центру села. После званичног дела програма организован је коктел за све присутне.

Овогодиишњи конкурс Савета МЗ на који су грађани могли да конкуришу са својим предлогом за плакете трајао је од 16. до 20. априла.

За vojvodjanske.rs : Б. Ђурђев

 

 

ОЗНАЧЕНИ ДЗЕНЬ ДЮРДЬОВА

З ПЛАКЕТУ НАГРАДЗЕНИ НОВИНАР И ЗДРУЖЕНЄ

У просторийох Месней заєднїци Дюрдьов, всоботу 5, мая означени Дзень Дюрдьова – Дзуря. З тей нагоди осми рок за шором Совит МЗ Дюрдьов наградзує найзаслужнєйших гражданох того места. Медзи штверима предложенима наградзени єден новинар и єдно здруженє.

Означованє того Дня почало з пошвеценьом славского колача у просторийох МЗ, цо окончел православни священїк о. Петар Дюкич. Присутних привитала Душанка Джамбас, предсидателька Совиту МЗ Дюрдьов, после привитних словох додзелєла плакети. Медзи госцами були Чедомир Божич, предсидатель Општини Жабель и Радован Чолич, предсидатель Скупштини општини Жабель.

Плакету достали Боривой Отич, новинар и хронїчар живота обичних людзох з народу, котри зоз своїма авторскима тв емисиями указує и чува од забуца традицийни сеґменти живота у Войводини. Другу плакету достало валалске Здруженє „Парастске шерцо” котре основане на инициятиву младих парастох з Дюрдьова, а котре ше намага ушориц свой валал. Вони у єдней гуманитарней акциї ушорели дзецинску часц парку у центре валала.

После урядовей часци програми орґанизовани коктел за шицки присутних. Тогорочни конкурс на котри гражданє мали нагоду конкуровац зоз своїм предкладом за награду тирвал од 16. по 20. априла.

За войводянски.рс Б. Дюрдєв