ПРОТАГОНИСТИ КОМЕДИЈЕ “ДРЖ, НЕ ДАЈ” ПУБЛИКУ НАСМЕЈАЛИ ДО СУЗА

Понуда богатог и разноврсног програма “Кикиндско лета”, ни овога пута, неће разочарати поклонике позоришне уметности. До краја месеца, на сцени Курије, планирано је извођење неколико комедија које ће до суза насмејати Кикинђане. Суграђанима су такав угођај већ приуштили Соња Лештар, Ташана Ђорђевић и Никола Ивачков, протагонисти хит представе “Држ, не дај”:

– Свако од нас игра 25 ликова у представи која је ушла у осму сезону извођења. Није било нимало једноставно док смо постављали комад, али смо се лепо забављали. То и даље чинимо. Маја Гргић, редитеља представе, била је истрајна у томе да од нас добије оно што је желела. Прилично је строга, а не пропушта извођење ниједне представе. Нама је то проблематично, јер не можемо да се опустимо. Док је била трудна, успели смо да представу продужимо двадесетак минута. Наком њеног повратка, минутажу смо морали да скратимо- испричала је глумица Соња Лештар. Редитељка и коаторка текста, Маја Гргић, признаје да су, осим личних искустава, и снимци са свадби и аутентична музика са свабдених весеља, допримели да публици дочарају с каквим се изазовима сусрећу будући младенци пре него што стану на “луди камен”. Уместо уживања у будућем заједничком животу, њих очекују бројни проблеми, у виду нежељених и непланираних обавеза:

– Неке наше обичаје слепо спроводимо до краја. Соња Лештар и ја смо у томе нашле инспирацију и написале текст. Публика се препознају у овој представи, а људи се искрено смеју јер су им ситуације на сцени добро познате- констатовала је редитељка Маја Гргић.

Извор: Град Кикинда