ПРОТЕКЛА ДВА ДАНА – СА ДУНАВОМ У ОБЈЕКТИВУ

Завршена је дводневна међународна колонија у Новом Саду којој се одазвало двадесетак фотографа из Србије и региона. Тема је била река Дунав, како са лепше тако и са мање лепе стране, како би се кроз документарну или уметничку визуру скренула пажња на еколошки аспект наше жиле куцавице.

Колонију су осмислили Друштво новинара Војводине и Арс академија из Новог Сада а ментор је био Жељко Савић, мастер културолог, специјалиста фото-илустратор као и предавач фотографије. Пројекат су подржали Градска управа за заштиту животне средине и Градска управа за културу Новог Сада као и Факултет заштите животне средине.

У петак беше изузетно топао а у суботу релативно кишни дан, но упркос свим условима рада, ученици и студенти који тек уче као и они који се фотографијом увелико баве, неуморно су обилазили локације на Дунаву у Новом Саду у тежњи да ухвате онај посебни кадар. У склопу пратећег програма, ових дана ће уследити и еколошко предавање као и изложба фотографија насталих на овој фотографско-еколошкој колонији о чему ћемо још извештавати.

 

За Војвођанске, текст и фотографије: В. Раонић;