ПРВА НАГРАДА НА МЕЂУНАРОДНОМ ФЕСТИВАЛУ ХУМОРА ЗА ДЕЦУ

Ученици Основне школе „Светозар Милетић“ Тител успешни су дугогодишњи учесници Међународног фестивала хумора за децу који већ тридесет година организује и реализује Библиотека „Димитрије Туцовић“ Лазаревац.

Ове године, Анастасија Бурка, Валерија Врањо, Лидија Секулић и Марија Топаловић, ученице VIII4 одељења из Лока, освојиле су прву награду на ликовном делу конкурса у категорији „Нова форма“. Ученице које су чиниле ликовну групу „СТарт“, успех су постигле под вођством Стеве Диклића, свог бившег одељењског старешине и наставника ликовне културе. 

Победнице су у виду филмске траке представиле своје одељење које су упоредиле са швајцарским сиром пуним рупа (рупе у знању, рупе у глави, рупе у стомаку, рупе на патикама…). 

На овогодишњем фестивалу, поред појединачних награда за ученике, додељена је и диплома Ликовној групи „СТарт“ и захвалница Стеви Диклићу за, како пише „велики допринос квалитету и успешности Међународног фестивала хумора за децу“.

Ово је био само наставак низа успеха које су постигли ученици Основне школе „Светозар Милетић“ под вођством наставника Диклића, који је редован учесник ове манифестације од 1997. године, на којој су ученици и он лично освојили преко сто награда. 

Извор: Општина Тител