ПРВА ОВОГОДИШЊА АКЦИЈА „БЕБИ КЛУБА“: ПОДЕЉЕНА 134 ПАКЕТА

У свечаној сали Градске куће уприличена је додела поклон пакета са опремом родитељима беба које су рођене у октобру, новембру и децембру протекле године. Вредност пакета, који садржи пелене, торбу, пешкир, “Радосницу” и мултифункционалну столицу износи око 8.000 динара, тако да су у оквиру прве овогодишње акције “Беби клуба“ подељена 134 пакета. Свечаности су присуствовали градоначелник Кикинде, Никола Лукач и његови сарадници.

“Град Кикинда спроводи ову лепу и корисну акцију од 2014. године, са циљем да се родитељима олакшају прве недеље након доласка принове. Тренутак када постанемо родитељи је сигурно најлепши у животу. Зато ћемо увек подржавати родитеље и децу и настојати да нашим најмлађим суграђанима обезбедимо што боље услове за живот“, поручио је градоначелник.

Заменица градоначелника, Дијана Јакшић Киурски, подсетила је на то да Град Кикинда спроводи свеобухватне мере дечје и социјалне заштите:

“За програме у тој области, Град Кикинда издваја преко 54 милиона динара, од којих је пет милиона намењено за акцију доделе беби-пакета. Незапослене породиље добијају 60 хиљада динара у 6 рата, за прворођено дете се добија 30 хиљада динара, а за другорођено 20 хиљада динара. За накнаду трошкова за вантелесну оплодњу, локална самоуправа годишње издваја 2 милиона динара. Град Кикинда годинама води активну политику социјалне заштите и бриге о породици и деци“, додала је Дијана Јакшић Киурски.

Извор: Град Кикинда