ПРВА РЕГИОНАЛНА ОЛИМПИЈАДА ПЕНЗИОНЕРА СЕВЕРНОБАНАТСКОГ ОКРУГА У КИКИНДИ

Град Кикинда био је домаћин Прве регионалне Олимпијаде пензионера Севернобанатског округа. Кроз четири дисциплине, своје вештине показале су екипе из Аде, Сенте, Чоке, Новог Кнежевца, Кањиже и Кикинде, које су се надметале у пикаду, кошарци, фудбалу и штафети у брзом ходању. Такмичење, које је окупило 30 учесника, одржано је под слоганом “Спортом и рекреацијом до бољег здравља грађана трећег доба“. Домаћин такмичења било је Градско удружење пензионера Кикинде, под покровитељством Савеза пензионера Војводине и Савеза пензионера Србије, уз подршку Града Кикинде. Манифестацији су присуствовали градоначелник, Никола Лукач, који је уз чланове градског већа, Рамону Тот и Драгана Пецарског, свечано отворио Олимпијаду.

“Пензионери су одувек припадали најодговорнијој категорији нашег друштва, а свака физичка активност од велике је важности за сваког нашег гађанина, тако да рекреација и било који вид бављења спортом у трећем добу и те како је пожељно. На Олимпијади се налазе представници удружења пензионера свих шест локалних самоуправа нашег Округа, што је лепа прилика да се размене исксутва и да се друже. Град Кикинда је домаћин ове прве спортске манифестације, а на нама је да то подржимо и заједно са Удружењем пензионера у нашем граду реализујемо нове пројекте“, рекао је градоначелник.

Најуспешнији учесници такмичења у Кикинди одлазе у Врњачку Бању, где ће 28. септембра бити организована државна Олимпијада:

“Овај тип организовања, за разлику од претходних, замишљен је тако да обухвати што већи број пензионера и да се једна порука пошаље са свих такмичења широм Србије: да је бављене спортом и рекреацијом доноси боље здравље и да пензионери треба да се баве спортом, како би утицали на своје здравствено стање“, поручио је Милан Периз, председник Градског удружења пензионера Кикинде.

Извор: Град Кикинда