ПРВА ШАНСА ЗА 10 ДОКТОРА НАУКА

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић, уручио је данас 10 уговора у циљу ангажовања незапослених доктора наука, кроз пројекте на некој од високошколских или научноистраживачких установа на територији АП Војводине.

У оквиру програма „Право на прву шансу“, за чију реализацију је Покрајинска влада преко Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност издвојила 12 милиона динара, ове године је 10 доктора наука из Војводине добило посао.

Честитајући кандидатима, који су добили посао на годину дана, ресорни секретар проф. др Зоран Милошевић је нагласио да су кандидати који су добили прву шансу успешно методолошки овладали проблемима у оквиру својих научних области.

„Изузетно је важно да ови млади људи, осим што су били добри на одбранама својих доктората, добију шансу и кроз потенцијални рад у оквиру научно-истраживачких пројеката и наставе. Ја верујем да ће они показати не само своје знање, него и умешност и на тај начин препоручити себе да послодавцу, овога пута факултетима, покажу да завређују шансу за радно ангажовање на факултетима и институтима у оквиру Универзитета у Новом Саду и другим високошколским институцијама акредитованим на простору АП Војводине“, рекао је Милошевић.

Јавни конкурс за реализацију акције „Право на прву шансу“ био је отворен од 16. јула до 15. септембра 2018. На конкурс се јавило укупно 12 кандидата, а њих десеторо добило је могућност да предложене пројекте реализују на Филозофском факултету, Правном факултету, Медицинском факултету, Природно-математичком факултету, Факултету техничких наука, Грађевинском факултету у Суботици, Научном институту за прехрамбене технологије, Факултету за спорт и туризам ТИМС, Правном факултету за привреду и правосуђе Универзитета Привредна академија у Новом Саду и на Учитељском факултету Универзитета Едуконс.