ПРВА СЛИКАРСКА КОЛОНИЈА ОПШТИНСКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ИНВАЛИДА РАДА

Општинска Организација инвалида рада у Кикинди је, на платоу у ресторану “Страјнић“, приредила прву сликарску колонију. У радионицама и школи сликања учествовало је 11 уметника из Панчева, Ковачице, Бачке Паланке, Сресмких Карловаца , Јаношика, Сечња и Кикинде. Слике настале на колонији биће представљене на продајној изложби наредне године, а новац ће бити прослеђен у хуманитарне сврхе. Колонију су посетили Младен Богдан, председник Градског парламента и Мелита Гомбар, чланица Градског већа.

“Ово је лепа и јединствена манифестација која представља инспиративан искорак у свету уметности. Само учешће инвалида рада на колонији представља потврду да љубав према уметности не познаје границе и да не постоје препреке за бављење уметношћу“, рекла је Мелита Гомбар.

Главни циљ оваквих догађаја јесте да се пружи подршка сваком појединцу да се бави уметношћу без обзира на своје могућности и способности и тако оствари свој потенцијал у правој мери:

“Врло често посећујемо колоније које организују разна удружења инвалида по Војводини, тако да смо дошли на идеју да и наш град има такву колонију. Организацију нам је помогло ресорно Министарство за рад, социјална и борачка питања. Велику захвалност дугујемо Граду Кикинди који нам је помогао у свакој нашој делатности“, надовезала се Душанка Станишић, председница Савеза Инвалида рада Војводине Општинске организације Кикинда.
 Извор: Град Кикинда