ПРВАЦИ ДАРИВАНИ, ПОКЛОНИ ЗА 442 МАЛИШАНА

ПРВАЦИ ДАРИВАНИ, ПОКЛОНИ ЗА 442 МАЛИШАНА

Градоначеник Кикинде, Павле Марков, пожелео је ђацима првацима да буду добри ученици и марљиво уче. Првог радног дана нове школске године он је даривао прваке основних школа „Ђура Јакшић” и “Глигорије Попов” у Руском Селу. Локална самоуправа обезбедила је пригодне поклоне за 442 малишана:

– Задатак локалне самоуправе је да обезбеди што боље услове како би ђаци на лакши и квалитетнији начин долазили у школе, да се друже и уче. Мислим да смо у претходном периоду то и показали. Један од примера је и ОШ „Ђура Јакшић“, где је током летњег распуста било радно како би школска година могла успешно да почне. Ђацима првацима пожелео сам да стекну нова пријатељства и да вредно уче- рекао је градоначелник. У ОШ „Ђура Јакшић” сви инфраструктурни радови благовремено су окончани, што је потврдила и директорица Биљана Шимон:

– Наша школа има 42 првака, а они су подељени су два одељења. Током летњег распуста је реконструисан кров на школској згради, док је дотрајала столарија замењена новом. Урађно је хобловање паркета у учионицама, а зграда је окречена. За ове радове из градског будежта издвојено је 11 милиона динара- прецизирала је она. Претходних месеци се радило и у ОШ “Глигорије Попов”:

– У нашој школи су учионице окречене, а саниран је и део равног крова који је прокишњавао. Имамо 18 првака- казао је директор Марјан Ђурасовић.

Извор: Град Кикинда

Author Image
Zjaja
%d bloggers like this: