PRVENSTVO SRBIJE U ATLETICI – BRZO HODANJE

9. juna u Beogradu, na stadionu Vojne Akademije održano Pojedinačno Prvenstvo Srbije u Atletici u disciplini –Sportsko hodanje. Organizator prvenstva je bio Atletski Savez Srbije , a učestvovali su pioniri/ke starosti do 16 godina.

Zanimljiva i dinamična trka sa izuzetnim rezultatima vidjena je isključivo u ženskoj konkurenciji gde je u finalnoj trci na 1000m učestvovalo 10 (deset) atletičarki.

Atletski klub Tamiš je učestvovao sa 2 (dve) takmičarke i osvojio 2 (dve) medalje.

Iako je bila najmladja  – čak 2 (dve) godine od svih rivalki Saška Radanov je osvojila Srebrnu medalju i titulu Vicešampionke-  sa rezultatom novog ličnog rekorda od 4 minuta i 41 sekunde. Samo par sekundi je delilo Sašku Radanov od rušenja Državnog rekorda na disciplini od 1000m. Saška Radanov je ostvarila rezultat koji je za više od 1 minuta brži od rezultata koji je po tablicama IAAF odredjen da bi se priznao za kategorisanim – prvi pionirski razred.

Jelena Vasiljević je takodje u dinamičnom finišu trke na 1000m stigla treća na cilj i osvojila Bronzanu medalju, sa rezultatom od 4 minuta i 52 sekunde .Treba napomenuti da je Jelena Vasiljević jedna od najboljih mladih atletičarki u sportskom hodanju koju Srbija trenutno ima, a dosada je ukupno osvojila čak  14 medalja na Državnim atletskim prvenstvima.

U vikendu pred nama Atletičari/ke AK Tamiš će učestvovati na Medjunarodnom – Otvorenom Prvenstvu Beograda u kategoriji do 14 godina.