PRVENSTVO SRBIJE U ATLETICI – SPORTSKO HODANJE

9 oktobra u Surčinu je održano pojedinačno prvenstvo Srbije u atletici u disciplini sportsko hodanje u svim kategorijama.Organizator prvenstva Srbije je 

Srpski Atletski Savez, a tehnička organizacija je poverena AK Surčin.

Po kišovitim i hladnom vremenu održane su trke u svim kategorijama-od najmlađih atletskih škola, pa do najstarijih – seniora/ki u obe konkurencije.

Atletski klub Tamiš je učestvovao sa četiri atletičarke i zebeležio sjajan uspeh

osvajanjem čak tri medalje.

U trci mlađih pionirki  na 1000m Sonja Bogosavljev je osvojila peto mesto, dok je Sara Gagić u sjajnoj trci osvojila treće mesto i bronzanu medalju.Za obe atletičarke ovo je bilo prvo učešće na Državnom prvenstvu na kojem su bile najmlađe takmičarke obzirom da su takmičile sa dve godine starijim atletičarkama.

U trci mlađih juniorku na 5000m  U18 Mlica Bunčić je u velikoj borbi uspela da dođe do trećeg mesta i  bronzane medallje.                                                        Treba uzeti u obzir da Milica nije trenirala punih 4 meseca zbog povrede

i da je počela tek pre nedelju dana sa laganim treninzima.Milicu Bunčić očekuje sada pripremni period za zimsku sezonu i veliki pohod na dostizanje normi na 5000m za odlazak na prvenstvo Evrope za mlađe juniorke sledećeg leta.

U ovoj sezoni Milica Bunčić je ukupno osvojila 4 medalje sa državnih prvenstava u atletici i jedna je od najperspektivnijih atletičarki u kategoriji mlađih juniorki u Srbiji.

Ivana Velimirović je nastupila u trci na 10000m u kategoriji starijih juniorki -U20.

U teškoj i neizvesnoj trci stigla je na kraju do drugog mesta i srebrne medalje, kao i do titule višempionke Srbije.Sjajna sezona za Ivanu koja se u odnosu na prethodno takmičenje popela za stepenik više na pobedničkom postolju.

Ivanu takođe očekuje pripremna sezona za nastup na takmičenjima u dvorani, kao i borba za ulazak u reprezentaciju Srbije na proleće sledeće godine.

Osvajanjem tri medalje  AK Tamiš je postao najuspešniji klub u Srbiji u ženskoj konkurenciji.

 

Tekst i foto: Zoran Kocić trener AK Tamiš-Pančevo