PRVENSTVO SRBIJE U HODANJU NA PUTU

6 aprila je u Boljevcima – Nautičko selo Biser, održano pojedinačno Prvenstvo Srbije u hodanju na putu za sve kategorije. Organizatori  ovog takmičenja su  Atletski Savez Srbije i Atletski klub Surčin.

Na takmičenju je učestvovalo ukupno 34 atletičarke i 19 atletičara u kategorijama od mladjih pionira/ki do seniora/ki.

Atletski klub Tamiš je predvodjen trenerom Zoranom Kocićem učestvovao sa 2 (dve) atletičarke i ostvario zapažen uspeh osvajanjem dve medalje.

U kategoriji do 14 godina na deonici od 1000m  Saška Radanov je osvojila drugo mesto i srebrnu medalju sa rezultatom 5:08, što je ujedno i rezultat koji joj je omogućio kategorizaciju – prvi pionirski razred za 2019 godinu. Ovo je druga medalja koju je Saška Radanov osvojila na Državnim prvenstvima od početka godine (prethodnu srebrnu medalju je osvojila na Državnom prvenstvu u dvorani )

U kategoriji do 16 godina Jelena Vasiljević je osvojila srebrnu medalju na deonici od 1000m, sa rezultatom 4 :50, što je ujedno i rezultat njenog novog ličnog rekorda. Jelena Vasiljević je kategorisana atletičarka ASS-a, od početka godine ukupno je osvojila 3 (tri) medalje na Državnim prvenstvima i predstavlja jednu od najuspešnijih atletičarki u disciplini Brzo hodanje u mladjim kategorijama u Srbiji.

Generalni zaključak sa Državnog prvenstva je da su masovnije i rezultatski kvalitetne trke vidjene isključivo u Ženskoj konkurenciji.

Od početka takmičarske sezone Atletičari/ke AK Tamiš su na Državnim prvenstvima u raznim disciplinama osvojili do sada ukupno 8 medalja, kao i 4 na Prvenstvu Vojvodine, što predstavlja sjajan početak takmičarske sezone.

Domaćin Atletski klub Surčin se potrudio da se takmičari/ke osećaju prijatno u mirnom i prelepom okruženju Nautičkog sela Biser – Boljevci.