ПРВИ ДО БОГОЈАВЉАНСКОГ КРСТА ДОПЛИВАО БОЈАН ОЖЕГОВИЋ

На плажи код ресторана „Плава ружа“ у Апатину данас је одржано пливање за „Часни крст“, традиционални догађај који је организовала Туристичка организаија Општине Апатин. Укупно 19, од 24 пријављена учесника је у рукавцу Дунава до крста пливало симболична 33 метра. У тренутку одржавања манифестације температура ваздуха била око нуле, а температура воде 3 степена. Све то уз снег који је падао, није спречио оне најхрабрије да данас запливају пред окупљеним Апатинцима који су дошли да их бодре.

Пливачи су као и ранијих година, пре манифестације присуствовати Литургији у храму Сабор Светих Апостола, а oкупљене на апатинској плажи је у име организатора поздравио Радомир Радујко, генерални секретар Спортског савеза општине Апатин.

Најмлађи учесник овогодишњег Богојављенског пливања у Апатину је Младен Веин (2006. годиште), а најстарији Крњајић Слободан (1975. годиште). Поред њих, данас су пливали и Јован Ратковић, Немања Стојшић, Страхиња Грозданић, Бојан Ожеговић, Владимир Марковић, Душан Рашета, Радивој Влатковић, Стефан Цветићанин, Игор Давчев, Огњен Волић, Лазар Стојаковић, Никодије Радоњић, Дејан Мосуровић, Марко Миличевић, Вељко Павковић, Илија Бокан као и једна дама Радмила Жуњанин Волић.

Ове године најбржи је био Бојан Ожеговић, Апатинац рођен 1984. године, који је изнео “Часни крст” из воде.

Честитке најбржем упутила је председница општине Апатин Дубравка Кораћ, док је за све учеснике уприличен ручак у ресторану „Марина Нани“.

Извор: Општина Апатин