ПРВИ МЕМОРИЈАЛНИ СТОНОТЕНИСКИ ТУРНИР „КАБОК ИМРЕ“ У РУСКОМ СЕЛУ

Стонотениски клуб “Чарнојевић“ из Руског Села, организовао је први Меморијални стонотениски турнир под називом “Кабок Имре“. У фискултурној сали ОШ “Глигорије Попов“ одржано је надметање стотинак стонотенисера свих узрасних категорија из неколико градова, посвећено некадашњем председнику Месне заједнице Руско Село и члану Градског већа за пољопривреду. Овом спортском дешавању, поред великог броја мештана, чланова породице и представника Савета Месне заједнице, присуствовали су Никола Лукач, градоначелник Кикинде, Шандор Талпаи, помоћник градоначелника и Драган Пецарски, члан Градског већа.

“Имре Кабок је био човек са којим сам годинама заједно сарађивао, са којим сам се борио да унапредимо његово Руско Село. Увек ћу га памтити као доброг човека, вредног домаћина који је све учинио да квалитет живота у селу подигне на што виши ниво, тако да је овај турнир нешто што је заслужио имајући у виду да је и један од оснивача клуба“, рекао је градоначелник приликом отварања турнира.

Град Кикинда подржао је организацију турнира који је посвећен недавно преминулом раднику Градске управе, некадашњем председнику Месне заједнице, члану Општинског већа за пољоривреду, месне заједнице и удружења грађана и члану Градског већа за пољопривреду и рурални развој:

“Био је велики човек који је пружио много за Град Кикинду и његово Руско Село. Заиста сам поносан на стонотениски клуб који је организовао меморијални турнир посвећем човеку који је један од оснивача клуба, који је у овако малој средини направио клуб са великим броје деце и озбиљним резултатима“, додао је Пецарски.

На турниру је учествовало стотинак такмичара из Зрењанина, Ечке, Суботице и Новог Сада:

“Осећам се дужним према Имреу јер је он све ово био покренуо и да није било њега клуб не би ни постојао, а данас окупља велики број деце, скоро 40 малишана, који су четири године играли прву лигу и који има два репрезентативца“, надовезао се Игор Радић, председник клуба.

Имре Кабок преминуо је јануара ове године након дуге и тешке болести у 67. години.

Извор: Град Кикинда