ПРВИ „СОВА КУП – ВОЈВОДИНА ОПЕН“ У КИКИНДИ

На кикиндској пескари између ревира “Риболовачко царство“ и Вранчије шуме одржано је прво стреличарско такмичење под називом “Сова куп – Војводина опен“. Ради се о надметању у стреличарству у пољу за млађе категорије, сениоре и ветеране, које је организовало Стреличарско удружење “Аполо“, под покровитељством Града Кикинде и које је ове године окупило више од 50 такмичара из целе Србије. Надметање је отворио Драган Пецарски, члан Градског већа задужен за спорт и омладину, а манифестацији је присуствовала и Јелена Чуданов, председница Спортског савеза Кикинде.

“Организација ове манифестације још један је показатељ да је Кикинда град спорта и спортског туризма. Угостили смо више од педесет стреличара из целе земље, међу којима су и наши репрезентативци. Жеља нам је да се више посветимо овом спорту, да обезбедимо средства за уређење терена и да Кикинда буде позната по стреличарству, а потрудићемо се да турнир постане и међународни“, рекао је Пецарски.

Организацију турнира подржао је и Спортски савез Кикинде:

“Такмичење у најтежој стреличарској дисциплини организује се баш у Кикинди, а посебно је интересантно што су пролазили кроз шуму и друге пределе“, додала је Јелена Чуданов, председница Спортског савеза Кикинде.

Такмичење у пољу подразумевало је гађање у мете са познатих и непознатих дистанци:

“Врло смо поносни на чињеницу да су нам се придружили такмичари из целе Србије, Ниша, Крагујевца, Новог Сада, Бечеја, Краљева и других градова“, истакао је Љубомир Замуровић, председник Управног одбора СУ „Аполо“.

Извор: Град Кикинда