ПРВИХ ПЕТ ГОДИНА НАУЧНОГ КЛУБА, НАСТАВАК САРАДЊЕ СА ЦЕНТРОМ ЗА ПРОМОЦИЈУ НАУКЕ

Поводом пет година рада Научног клуба у кикиндском Центру за стручно усавршавање данас су стручним сарадницима и просветним радницима уручене захвалнице, али и потписан Меморандум о наставку сарадње између ове установе, Центра за промоцију науке и Града Кикинде. Документ којим је озваничен наставак сарадње, потписали су Дејан Карановић, директор кикиндског ЦСУ и др Марко Крстић, директор Центра за промоцију науке. Меморандум о сарадњи потписао је и Никола Лукач, градоначелник Кикинде. Научни клуб отворен је 31. маја 2016. године:

– Поносни смо на више од 300 одржаних радиоица у којима је учестовало преко 5.000 деце. Они су на правом путу да израсту у добре људе, а неки од њих, можда, и у научнике – рекао је Карановић и додао да су Центри за стручно усавршавање из Лесковца, Шапца и Кикинде, у сарадњи са и Центром за промоцију науке, на конкурсу Теленор фондације добили значајна средства:

-Нашем центру је одобрена опрема у вредности око милион динара. Део опреме је већ стигао, а остатак ће у наредних месец дана. То значи да ће наш Мејкерс спејс стартовати почетком наредне школске године:

-На петогодишњицу рада Научног клуба озваничили смо наставак сарадње за коју верујем да ће бити подједнако, ако не и успешнија од досадашње. Унапређење сарадње огледаће се кроз програм Мејкерс спејс, у оквиру које ће отворена креативна радионица, опремљену 3D штампачима, скенерима и још неком пратећом опремом-појаснио је др Марко Крстић, директор Центра за промоцију науке. Наставак сарадње две институције поздравио је и Никола Лукач, градоначелник Кикинде:

-Када знате да у нашем граду има толико талентоване деце, а локална самоуправа жели да их подржи, сасвим је било логично да се ова сарадња настави. Хвала нашем ЦСУ, Центру за промоцију науке, али и стручним сарадницима и нашим просветним радницима. Науку су им приближили на пријемчивији начин, некад и кроз игру. И то је, поред осталог, утицало да имамо добре математичаре, физичаре и остале младе научнике. Град ће наставити да подржава талентоване младе људе и издваја средства за пројекте који ће додатно унапредити науку- поручио је Лукач.

Извор: Град Кикинда