PRVO MESTO ZA ŠAPČANE

Sinoć je u Šimanovcima završen drugi Memorijalni turnir u malom fudbalu „Peđa Gajić“, na kojem je učestvovalo 28 ekipa, a kao najuspešniji pokazao se šabački Sind. Pored brojnih sponzora i ove godine pokrovitelj turnira je pećinački Sportski savez „Razvoj sportova“, a kako nam je rekao predsednik Saveza Siniša Đokić mali fudbal je veoma popularan i u pećinačkoj opštini.

„Verujemo da su ljubitelji malog fudbala uživali proteklih 11 dana. Drago mi je da smo uspeli da sa ovim turnirom osvežimo sećanje na Peđu. Bićemo tu i sledeće godine i potruditi se da podignemo turnir na još veći nivo“ – rekao je Đokić.

Jedan od organizatora Andreja Radosavljević kaže da su prvi utisci nakon turnira odlični i da su veoma zadovoljni ekipama i organizaciji.

„Nadamo se da je publika uživala u ovom, svojevrsnom prazniku fudbala. Još jednom želim da se zahvalim sponzorima, bez čije pomoći sve ovo ne bi uspelo. Sve ćemo učiniti da sledeći Memorijalni turnir „Peđa Gajić“ bude još masovniji i kvalitetniji, kako bi prikupili još više sredstava za humanitarne svrhe“ – kazao je Andreja.

Nagrade najuspešnijima uručili su Zoran Vojkić zamenik predsednika opštine Pećinci, Siniša Đokić predsednik Sportskog saveza, Aleksandar Mandić predsednik Saveta mesne zajednice Šimanovci i Mateja Radosavljević u ime organizatora. Prvu ekipnu nagradu od 150.000 dinara osvojila je ekipa Sinda, drugu u iznosu od 70.000 dinara je osvojila ekipa KMF Zemun, dok je treću u iznosu od 30.000 dinara osvojila ekipa Mitrović gradnja iz Batajnice. Najbolji pojedinci na turniru osvojili su po 5000 dinara golman Aleksa Antonić i igrač Marko Pršić (oba iz Sinda), dok je Dragan Jurišić (Deč), sa 11 postignutih golova najbolji strelac.

Izvor: Opština Pećinci