ПРВУ БЕБУ У 2022. „КОМУНАЛАЦ“ ОСЛОБОДИО ПОЛУГОДИШЊИХ РАЧУНА

 У склопу кампање „Рода Комуналца дарује вашег малца“, у просторијама Јавног комуналног предузећа „Комуналац“ данас је уприличен пријем за породицу прворођене бебе из Врбаса, која се ослобађа плаћања рачуна за комуналне услуге на период од шест месеци. Игор Шкундрић, вршилац дужности директора предузећа, уручио је ваучер оцу прворођене бебе Игору Влаховићу.
С’ поделом јануарских рачуна за комуналне услуге, кренула је и кампања „Рода Комуналца дарује вашег малца“ којом се породица прворођене бебе из Врбаса ослобађа плаћања обавеза до јула месеца. „Комуналац“ је покренуло ову кампању пре пет година с жељом да помогне прве месеце бебиног живота.
„Будући да је у 2018. години Влада Републике Србије донела стратегију и мере за подстицај популационе политике које константно унапређује, ЈКП ‘Комуналац’ исте године је одлучило је да пружи свој скроман допринос повећању наталитета. Акција ‘Рода Комуналца дарује вашег малца’ је симболичан начин да се олакша родитељима на самом почетку када је због доласка бебе буџет нарушен. Овом акцијом желимо да апелујемо и на друге субјекте у нашем друштву да свако у свом делу пословања донесе по једну подстицајну меру“, рекао је Шкундрић.
Прворођена баба у Врбасу, рођена у Општој болници, је дечак Лука Влаховић. „Наш Лука дошао је на свет 15. јануара као прва беба у 2022. години која се родила у нашем граду. Мојој супрузи Сандри и мени ово је прва беба. Нисмо знали за акцију комуналног предузећа и веома смо се обрадовали, јер ће нам овај поклон много значити. Захваљујемо се ЈКП-у на овом дивном гесту“, рекао је Игор Влаховић, Лукин тата.
Како је најављено, у наредном периоду ЈКП „Комуналац“ ће, као друштвено одговорно предузеће, настојати да покрене још сличних акција.
Извор: Општина Врбас