PU “POLETARAC” UČESNIK PROJEKTA ORGANIZACIJE “SAVE THE CHILDREN”

Predškolska ustanova „Poletarac“ iz Odžaka dobila je opremu za didaktiku, književni fond, nameštaj i potrošni materijal za opremanje dve vaspitne grupe u okviru projekta čiji je cilj kvalitetno predškolsko vaspitanje i obrazovanje, navodi nasemesto.

Organizacija “Save the Children” za severozapadni Balkan (SCiNWB) već 12 godina podržava pristup kvalitetnim programima (ECCD program) u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije je uspostavilo saradnju sa ovom organizacijom kroz realizaciju aktivnosti u okviru projekta “Jačanje socijalnog uključivanja – jednako i kvalitetno obrazovanje za podršku uspešnog razvoja dece severozapadnog Balkana 2016-2018”.

Ovim projektom je predviđeno investiranje u unapređenje predškolskog vaspitanja i obrazovanja u 2018. godini, poslednjoj godini implementacije programa u tekućem strateškom periodu.

Planirano je da se kroz projekat podrži dostupno i kvalitetno predškolsko vaspitanje i obrazovanje kroz opremanje potrebnom didaktikom, knjižnim fondom, nameštajem i potrošnim materijalom 22 vaspitne grupe u 16 predškolskih ustanova.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je izabralo predškolske ustanove koje će učestvovati u projektu rukovodeći se socio-ekonomskim i demografskim parametrima, kao i planiranim podrškama u sistemu vaspitanja i obrazovanja kroz druge projektivne inicijative, a Predškolska ustanova “Poletarac” je jedna od njih.

Izvor: nasemesto