ПУН АУТОБУС ЛЕКОВА И ОРУЖЈА

Цариници су у сарадњи са полицијом 17. јануара 2020. године на излазу граничног прелаза Хоргош спречили покушај кријумчарењa малокалибарског пиштоља, ваздушног пиштоља, као, лекова и марихуане откривених код путника једног аутобуса.

Оружје, лекови и мања количина марихуане откривени су када је на ред за контролу дошао аутобус домаћег превозника који саобраћа на линији Београд – Будимпешта.

На питање цариника да ли имају нешто да пријаве за царинску контролу, возач је у своје име и у име путника одговорио да сви са собом носе само лични пртљаг.

Цариници су ипак одлучили да детаљно прегледају аутобус и путнике, па су тако у постави јакне коју је 41-годишњи бугарски држављанин носио на себи, пронашли малокалибарски пиштољ марке “АЛФА 620“ са 5 припадајућих метака калибра 6мм.

Даљом контролом, на седишту истог путника, у његовој ручној торбици, цариници су пронашли преко 1000 таблета лека “Ринасек 60мг“ који се користи у лечењу алергијског ринитиса, 19 таблета лека “Индапамид 2,5мг“ који се користи при лечењу хипертензије и 319 таблета у ринфузу за које је путник рекао да се такође ради о “ринасеку“.

У истом аутобусу затекао се још један путник, 31-годишњи Чех, у чијем пртљагу је откривен ваздушни пиштољ марке “Берета Гардоне“ са припадајућом муницијом (15  металних куглица).

У исту путну торбу, путник је запаковао и пластичну посуду са поклопцем у којој се налазила мања количина марихуане.

Оба путника су заједно са оружјем и марихуаном предата полицији која ће против њих поднети кривичну пријаву због покушаја кријумчарења оружја и опијата, док је царина покренула прекршајни поступак због непријаве лекова.