ПУТАРИНЕ НЕ ПОСКУПЉУЈУ

Путарине неће поскупети, тачније – није планирано повећање цена у овој години. „Путеви Србије”, иако су најављивали, влади ипак нису поднели захтев за тако нешто. Ово је јуче рекла Зорана Михајловић, потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

– Није планирано подизање цена путарине. Ми, чак, планирамо када будемо следеће године отварали нове деонице ауто-пута, око 100 километара на Коридору 11, као и на Коридору 10, да се на њима неко време не наплаћује путарина, а касније да крене наплата по истим ценама – навела је Михајловићева, преноси Танјуг.

Путарине су последњи пут поскупеле у јануару 2017. године за 10 одсто. Тренутно коришћење 218 километара ауто-пута између Београда и Ниша кошта 800 динара за путничке аутомобиле. Од Шида до Београда, који су удаљени 108 километара, износи 370 динара, док коришћење 57 километара  ауто-пута између Љига и Прељине стаје 140 динара.

Међутим, и те и такве цене су скупе за наше возаче који често говоре да цена путарина не одговара квалитету наших друмова.

Извор: Политика