PUTOVANJE IZ FOTELJE: IRSKO PREPODNE

U domu „Dudova šuma“ Gerontološkog centra održano je Irsko prepodne u okviru manifestacije  „Putovanje iz fotelje“, navodi subotica.info. Korisnici usluga zajedno sa gostima iz Sombora su uz druženje i tomobolu imali su priliku da u Irskom pabu upoznaju ovu daleku zemlju i njene specifičnosti.

Korisnici usluga zadovoljni su prilikom da nauče nešto o dalekoj zemlji Irskoj, poznatoj po vilenjacima, mnogobrojnim nijansama zelene boje, predivnoj travi i viskiju. Dobitnici tombole uživaće u Irskim specijalitetima koje su dobili na poklon. 

Putovanje iz fotelje je manifestacija koja obogaćuje društveni život korisnika što je od izuzetnog značaja, podsetio je dr Nenad Ivanišević, direktor  Gerontološkog centra, koji je sa korisnicima podelio svoje iskustvo boravka u toj zemlji. Plan je da korisnici, kojih je preko pet stotina,  obiđu čitav svet iz fotelje i upoznaju se sa što više zemalja u sklopu aktivnosti koje se realizuju od početka  godine.

Član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva, Ilija Đukanović naglasio je da Grad pruža podršku svim aktivnostima koje organizuje Gerontološki centar.

U Irskom baru u korisnici su konzumirali bezalkoholono pivo i viski kao i Irski kolač. U narednom periodu u sklopu „Putovanja iz fotelje“ pored Meksika, Irske i Amerike, korisnici će imati priliku da upoznaju i Italiju.

Izvor: subotica.info