PUTOVANJE KAO NAGRADA ZA MARLJIV RAD

Učenici sve tri osnovne škole sa teritorije opštine Pećinci koji su postigli zapažene rezultate na Okružnim i Republičkim takmičenjima tokom prošle školske godine, juče su obišli Srem u okviru nagradnog putovanja, koje je organizovala Turistička organizacija opštine Pećinci, a finansirala pećinačka lokalna samouprava.

Dvadeset najuspešnijih učenika na nagradno putovanje ispratila je Snežana Gagić, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Opštine Pećinci koja je tom prilikom rekla da je jučerašnji izlet ne samo nagrada, nego i priznanje za njihov trud i rad tokom protekle školske godine.

“Ovo je druga godina kako Opština Pećinci nagrađuje najuspešnije učenike nagradnim putovanjem, jer smatramo da je ovakvo putovanje dragoceno iskustvo tokom kojeg se deca ne samo druže nego i upoznaju sa kulturno-istorijskim i prirodnim lepotama našeg Srema. Veoma smo ponosni na svu ovu decu i nadamo se da će im ovo biti podsticaj da i ubuduće postižu odlične rezultate” – rekla je Gagić.

Ovo je samo jedna od mera kojom Opština Pećinci pruža podršku obrazovnom sistemu. Takođe, Opština Pećinci novčano nagrađuje učenike generacije i nosioce Vukove diplome. Od ove godine učenici generacije nagrađuju se sa po 30.000, a vukovci sa po 15.000 dinara, što je za 50 odsto više nego prethodnih godina. Opština stipendira najuspešnije studente, subvencioniše putne troškove studentima i srednjoškolcima, a odlični učenici tokom kupališne sezone imaju besplatan ulaz na pećinački bazen.

Milana Velikić odlična učenica VI razreda Osnovne škole “Slobodan Bajić Paja” iz Pećinaca svojim trudom i radom zaslužila je jučerašnje nagradno putovanje.

“Na Okružnom takmičenju iz biologije osvojila sam 3. mesto, a osvojila sam i brojne nagrade iz Srpskog jezika i učestvovala na Mini Tini festu. Baš mi je drago što su nam poklonili ovaj izlet. Nisam očekivala da će to biti sada i prijatno sam se iznenadila” – radosna je Milana.

Turistička organizacija Opštine Pećinci, osmislila je program obilaska znamenitosti Srema, a učenici, njihovi nastavnici i direktori škola bili su u prilici da, zajedno sa Ljubicom Bošković, direktorom TO, posete Sremsku Mitrovicu i upoznaju se sa Carskom palatom, Muzejom Srema, Žitnim trgom, posete hipodrom, zatim manastir Šišatovac i Petkovica.

“Ove godine odlučili smo se da upoznamo naše najbolje učenike sa “carskim gradom” Sremskom Mitrovicom. Želimo da deca prošire saznanja o istoriji, kulturi, duhovnosti, ali i savremenim tokovima u ovom najvećem gradu našeg “divnog i kićenog” Srema” – izjavila je Bošković i dodala da je tokom jednodnevne ekskurzije za sve učenike i nastavnike obezbeđen lanč paket za doručak, kao i ručak u hotelu “Srem”

Izvor : Opština Pećinci