RAD PANČEVKE PROGLAŠEN NAJBOLJIM NA IZLOŽBI „100 ŽENA – 100 MINIJATURA“

Rad Katarine Mandić iz Pančeva, ocenjen je kao najbolji u kategoriji „tkanje“ na izložbi „100 žena – 100 minijatura“ koju su zajedno organizovale Etno mreža i NALED. a pod pokroviteljstvom Narodne skupštine, navodi 013info.

Ovo je šesta po redu žirirana izložba rukotvorina – minijatura žena iz ruralnih podrućja, čije je radove strućni žiri ocenio kao najbolje, a ove godine na izložbu je pristiglo 120 radova u pet tradicionalnih tehnika iz 23 opštine u Srbiji.

Žiri u sastavu Agnes Nadj Abonji, diplomirani etnolog gradskog muzeja u Senti, Zlatko Cvetković, rektor na fakultetu FPU, Irena Fileki, viši kustos Etnografskog muzeja, Sofija Arsić, član UO Etno mreže i Leonora Vekić, profesor fakulteta FPU,odabrali su najbolje minijature u 4 kategorije. Rad Nataše Cvejić iz Beograda je ocenjen kao najbolji u kategoriji vez/zlatovez, Katarine Mandić iz Pančeva u kategoriji tkanja, Jovanke Ćirić iz Bele Palanke u kategoriji necanja/heklanja, a Snežane Jovanović iz Velikog Gradišta u kategoriji pustovanja/grnčarija

Izvor : 013info