РАДИОНИЦА „МАЈЧИНО МЛЕКО ЈЕ ХРАНА, ЛЕК И ЉУБАВ“

Поводом обележавања Светске недеље дојења, Дом здравља „Вељко Влаховић“ – Одељење поливалентне патронаже, уз подршку Комисије за популациону политику општине Врбас, организовало је радионицу под називом „Мајчино млеко је храна, лек и љубав“.

Присутним трудницима кроз обрада неколико важних тема упућене су универзалне поруке да је „дојење нит жвота која повезује мајку и новорођенче, темељ будућег односа пуног љубави, а мајчино млеко темељ имунитета и здравља“. „Дојење је најбољи поклон који можете и требате приуштити свом новорођенчету“, речено је у Дому здравља „Вељко Влаховић“.

Заменица председника општине Врбас и председница Комисије за популациону политику, Тијана Алексић, искористила је прилику и трудницама уручила поклоне који могу бити од помоћи у првим данима дојења и родитељства, уз речи да на сваки начин треба промовисати дојење и охрабрити мајке да доје своју децу.
„Са циљем промоције дојења, у недељи посвећеној овој теми, подсећамо на значај које дојење има у најранијем узрасту детета, посебно за правилан развој и психо-физичко здравље, али и за успостављање односа између мајке и детета. Разговарало се и о Школи за труднице у којој будуће маме добијају све информације које им могу користити у току трудноће и након порођаја. Циљ је указати полазницама на значај правилне неге бебе, али и на значај дојења, јер је мајчино млеко природна и најбоља храна за дете“, рекла је Тијана Алексић. Подршку радионици пружио је и др Горан Ђуровић, директор ДЗ „Вељко Влаховић“.

Извор: Општина Врбас