РАДИОНИЦА НА ТЕМУ ЕКО-ЕТНО ТУРИЗАМ ОДРЖАНА У ЦКХ

У оквиру Центра за компетенције у хортикултури (ЦКХ) у организацији КЛЕР-а општине Кула и ЛАГ Срце Бачке у сарадњи са Новосадским хуманитарним центром, јуче 30.11.2022. одржана је радионица на тему Рурални еко-етно туризам.

Радионицу је водио мр Јовица Келић из Сомбора, а пример добре праксе етно куће  Мали Бодрог из Бачког Моноштора представила је Јелисавета Бесењи. На радионици су обрађене теме значаја и принципа руралног туризма, а посебан акценат је стављен на везу са органском и одрживом пољопривредом као и на иновативне приступе у развоју руралног туризма.

Наш крај пружа многе погодности за развој оваквог начина туризма, где су у фокусу једнодневни или дводневни боравци посетилаца, посебно када се узме у обзир велика активност Туристичке организације општине Кула у организацији и спровођењу мноштва манифестација и догађаја на територији општине Кула и велики број активних удружења, газдинстава и малих произвођача, закључак је радионице.

Предавање је организовано као део SEED step III пројекта, у оквиру Центра за компетенције у хортикултури Кула. SEED step III  је регионални пројекат подршке образовању и запошљавању жена и младих, који финансирају Аустријска развојна агенција (АДА) и Volkshilfe Solidaritaet.

Извор: Општина Кула